Ørnulf Høyer:  Tjener penger på å forsyne nordmenn med moteklær. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet
Ørnulf Høyer: Tjener penger på å forsyne nordmenn med moteklær. Foto: Jørgen Kvalsvik / DagbladetVis mer

Ørnulf Høyer solgte moteklær for 279 millioner kroner

Men sliter med lavere marginer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Ørnulf Høyer (58) er styreleder, gründer og eier av Høyer Gruppen, som eier og drifter syv av 20 klesbutikker som bærer navnet Høyer. I et intervju med Finansavisen forteller han om salgsvekst i alle filialer.

Økt omsetning - lavere marginer Høyer Gruppens syv butikker hadde i fjor en omsetning på 278,7 millioner kroner, en vekst på 16 prosent fra året før. Bunnlinjen endte på 3,1 millioner kroner, ned fra 5,5 millioner kroner i 2013.

Ledelsen slår fast at «ekstraordinære kostnader» er årsaken til marginfallet. Høyer forteller Finansavisen at selskapet har brukt mye penger på innredning og markedsføring.

Kampen mot lavpriskjedene - Luksusmarginene er en tredel av lavprismarginene. Lavpriskjedene kan selge til halv pris og fortsatt ha stor avanse, sier Høyer til Finansavisen.

- De store lavprisselskapene har sin egen produksjon og sitt eget design. Det er mye, mye vanskeligere å lage en kjede med så stort volum som oss når man ikke har egne designere, forklarer Høyer.

Lang erfaring Kleskjeden ble etablert av Ørnulf Høyer i 2004, og er spisset mot highend-segmentet. Høyer Egertorget er i dag kjedens desidert største butikk, med 2.300 kvadratmeter midt i Oslo sentrum. Bergensfilialen, som ble åpnet i september i fjor, rommer til sammenligning 1.500 kvadratmeter.

Flere økonominyheter Stig Myrseth stokker om — anbefaler seks aksjer
Lånte penger av pappa - skapte millionsuksess
Sykepleieren ble gründer - selger hygeniske artikler for millioner på nett