Ørnulf Tofte (92) pågrep Arne Treholt og ble sparket til blods av KGB

Norges største spionjeger snakker ut.

- VI HADDE RETT: - Dagbladets artikler om KGB viser at vi burde pågrepet langt flere. At vi hadde rett, sier Ørnulf Tofte (92) til Dagbladet. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN/DAGBLADET
- VI HADDE RETT: - Dagbladets artikler om KGB viser at vi burde pågrepet langt flere. At vi hadde rett, sier Ørnulf Tofte (92) til Dagbladet. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Dagbladets artikler om KGB viser at vi burde pågrepet langt flere. At vi hadde rett, sier Ørnulf Tofte (92) til Dagbladet.

Den pensjonerte spaneren er Norges fremste spionjeger, og ingen har pågrepet flere KGB-agenter i norsk historie.

Tofte ble født i 1922, da Oslo fortsatt het Christiania. Siden har han slåss hele sitt voksne liv. For demokrati, Konge og fedreland. Mot tyskere, forrædere og KGB-agenter. Som norsk soldat, menig politimann og som etterforskningsleder i Politiets overvåkingstjeneste.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer