Ørret og bringebær

Gjestene har inntatt Stiftsgården, hvor bryllupsmiddagen venter. Her er menyen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter vielsen gikk brudeparet 651 meter til Stiftsgården. Langs ruta hyllet flere tusen trøndere det lykkelige ekteparet. Prinsesse Märtha og Ari Behn tok seg god tid til å vinke til de frammøtte. Etter dem fulgte resten av det kongelige følget, som også så ut til å nyte begivenheten.

Da de kom fra til Stiftsgården, ga brudeparet det de frammøtte ønsket seg: Et kyss!

Inne i Stiftsgården ble brudeparet fotografert sammen med kongeparet, forlovere, familie og andre kongelige gjester. Klokka 19 begynte festmiddagen og etter hvert kommer også talene.

Etter middagen er det kakespising en gang etter klokka 22 og til slutt dans, hvor Ari og Märtha vil svinge seg i brudevalsen.

Et kvarter før midnatt lyses Trondheims-natta opp av et fyrverkeri fra taket på Trondheim Torg.

Kongelige gjester fra hele Europa og private gjester av brudeparet har nå satt seg til bords inne i Stiftsgården og i det provisoriske teltet i den kongelige parken på utsiden. Dette er menyen som de 232 gjestene blir servert:

Forret

Ørret-tartar med friske asparges og posjert vaktelegg.

Hovedrett

Kalvenoisetter med vårens grønnsaker, fondantpotet og jodkokkpure.

Ost

Lun chevre, snøfrisk på krydderkjeks.

Dessert

Vaniljebavaroise med bringebær med grenadinesaus.

Dekoren i Stiftsgården er det dronningen, prinsessen, Slottsgartneriet og Kreativ Flora som står bak. Märtha-liljen er hovedblomsten og liljeformen er utgangspunkt for all dekor. De runde middagsbordene er dekorert med en stående liljeform av bjørk.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer om middagen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer