Ortega-medarbeidere i sex-skandale

Sju nære medarbeidere av Nicaraguas tidligere president Daniel Ortega ble nevnt som medskyldige i anmeldelsen som Ortegas stedatter Zoilamerica Narvaez leverte i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Blant dem som Narvaez hevder hjalp og støttet Ortega da han skal ha misbrukt henne seksuelt, er den tidligere utenriksministeren og katolske presten Miguel d'Escoto.

Narvaez hevdet at d'Escoto rådet henne til ikke å avvise Ortegas tilnærmelser. En gang skal han ha sagt at hun «måtte bære dette korset».

Hun hevdet også at Ortegas personlige assistent, Jorge Guerrero, noen ganger så på, etter invitasjon fra Ortega selv.

Ortega har avvist alle beskyldningene. Sammen med sin familie, blant dem sin kone Rosario Murillo som også er moren til Narvaez, har Ortega iverksatt en forsvarsoffensiv.

Ortega hevder at det er mannen til Narvaez, en av Ortegas rivaler i Sandinistpartiet, som har hjernevasket henne, og at beskyldningene er politisk motivert.

Narvaez har anklaget Ortega for voldtekt, seksuell trakassering og sammenhengende mishandling i årene 1978 til 1998, mens Ortega var geriljaleder, president og til slutt opposisjonsleder. Hun har også krevd at Ortegas adopsjon av henne oppheves.

Ortega stilte mandag opp i retten for å vise til at hans immunitet som medlem av nasjonalforsamlingen gjør at han ikke kan siktes.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer