Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ortodoks avis fjernet Hillary Clinton fra ikonisk bilde

Nå beklager de.

MANIPULERT:  På bildet i «Der Tzitung» er de to tilstedeværende kvinnene, utenriksminister Hillary Clinton og kontraterrorsjef Audrey Tomason manipulert vekk.
MANIPULERT: På bildet i «Der Tzitung» er de to tilstedeværende kvinnene, utenriksminister Hillary Clinton og kontraterrorsjef Audrey Tomason manipulert vekk. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bildet som er tatt i Det hvite hus i øyeblikket før Osama bin Laden blir drept, regnes allerede som et historisk bilde.

USAs mektigste millitær- og sikkerhetssjefer følger spesialstyrkene i Navy Seals direkte via hjelmkamera. Blant de tilstedeværende er to kvinner; utenriksminister Hillary Clinton og kontraterrorsjef Audrey Tomason.  

Da bilde i forrige uke ble publisert i den hasidisk-jødiske avisen «Der Tzitung» var imidlertid disse to kvinnene fjernet, skriver Huffington Post.

Avisa, som utgis i Brooklyn i New York,  beskrives som ultraortodoks og har som policy at de aldri trykker bilder av kvinner. Årsaken er at de anser dette som seksuelt provoserende, ifølge The Jewish Week.

Den ekstreme bildemanipulasjonen har vekt oppmerksomhet verden rundt. Nå har den ultraortodokse avisa måttet beklage, ifølge The Washington Post.

- I tråd med vår religiøse tro publiserer vi ikke bilder av kvinner, noe som ikke på noen måte gir dem lavere status.  (...) Om dette gir inntrykk av en nedsettende holdning til kvinner, som virkelig ikke er vår intensjon, beklager vi dette. Vi ber om unnskyldning om dette ble sett som støtende, skriver de i en e-post. 

I følgeteksten til bildet som er tatt av Pete Souza for Det hvite hus, står det at bildet ikke skal brukes kommersielt eller manipuleres.

Bilderedaktøren i Der Tzitung hadde ikke sett dette, og beklager også overfor Obama-administrasjonen.
 

 

ORGINALEN:  Slik ser det opprinnelige bildet ut. Foto: AFP PHOTO / Official White House Photo by Pete Souza
ORGINALEN: Slik ser det opprinnelige bildet ut. Foto: AFP PHOTO / Official White House Photo by Pete Souza Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media