Osama bin Laden elsket Pepsi og Coca-Cola

Arsenal-supporteren fikk alltid budbringerne sine til å kjøpe dagligvarer fra de store amerikanske produsentene.

KJØPTE INN STORE MENGDER MAT: Mens Al Qaida-lederen holdt seg inne i villaen her i Abbottabad, fikk han budbringere til å kjøpe inn dagligvarer som Pepsi og Coca-Cola. Her måler pakistansk sikkerhetspersonell muren utenfor villaen hn bodde i. Foto: AFP Photo/Aamir Qureshi/Scanpix
KJØPTE INN STORE MENGDER MAT: Mens Al Qaida-lederen holdt seg inne i villaen her i Abbottabad, fikk han budbringere til å kjøpe inn dagligvarer som Pepsi og Coca-Cola. Her måler pakistansk sikkerhetspersonell muren utenfor villaen hn bodde i. Foto: AFP Photo/Aamir Qureshi/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var Rashid og Akbar Khan som eide den fortifiserte villaen der Osama bin Laden natt til i går ble drept sammen med flere andre i et angrep utført av amerikanske elitesoldater, melder Bloomberg.

De to gjorde unna dagligvarehandelen for den fryktede terrorlederen, forteller kjøpmannen Anjum Qaisar (27) til nyhetsbyrået.

Beste merkevare De skal ha kjøpt store mengder mat og drikke av de største merkevarene. Favorittene skal ha vært Pepsi og Coca-Cola.

- Bin Ladens menn kom aldri gående. De kom alltid i en Pajero eller en liten hvit Suzuki, og de kjøpte nok mat til 10 personer, sier Qaisar.

- Jeg var nysgjerrig på hvorfor de kjøpte så mye mat, men jeg ville ikke være frekk ved å stille et så personlig spørsmål, sier han videre.

Betalte alltid kontant - De kjøpte alltid de beste merkevarene. Nestle-melk, såper og shampoo av god kvalitet. De betalte alltid med kontanter og ba aldri om kreditt, forteller 27-åringen til Bloomberg.

De to budbringerne skal ha handlet kjøtt fra en slakter like i nærheten.

Khan-brødrene skal ha fortalt til naboene at de hadde flyktet fra et voldelig stammeoppgjør i Waziristan-regionen ved den afghanske grensa for å få et fredeligere liv i Abbottabad.

Men det var helt til CIA fant dem.

Den hvite Suzukien og mannen inni, Abu Ahmad, skal ha vært mannen som førte amerikansk etterretning til komplekset der de til slutt fant verdens mest ettersøkte mann og Arsenal-supporter.

En dag etter den dramatiske operasjonen uttrykker naboene overraskelse over at Al Qaida-lederen hadde levd sammen med dem, skriver Bloomberg.

DREPT: Terrorlederen Osama bin Laden ble natt til i dag drept i en spesialoperasjon i Pakistan. Her sitter han med en Kalashnikov på et møte i Afghanistan. Arkivfoto: AFP Photo/Scanpix
DREPT: Terrorlederen Osama bin Laden ble natt til i dag drept i en spesialoperasjon i Pakistan. Her sitter han med en Kalashnikov på et møte i Afghanistan. Arkivfoto: AFP Photo/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer