Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

– Osama bin Laden er død

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den franske avisa L’Est Republicain trykket lørdag en rapport som sier at den saudiarabisk etterretningstjenesten nå er overbevist om at al-Qaidas leder Osama bin Laden er død.

Den hemmeligstemplede rapporten stammer ifølge den franske regionalavisa fra Frankrikes etterretningstjeneste, og er datert 21. september. Frankrikes president Jacques Chirac og statsminister Dominique de Villepin, samt innenriksministeren og forsvarsministeren, skal ha blitt vist rapporten samme dag.

«Ifølge en vanligvis pålitelig kilde, er de saudiarabiske tjenestene nå overbevist om at Osama bin Laden er død,» heter det i rapporten.

Videre kan man lese at informasjonen fra saudiaraberne indikerer at Bin Laden døde i Pakistan 23. august som følge av et alvorlig tilfelle av tyfoidfeber som førte til en delvis lammelse av hans indre organer.

Frankrikes forsvarsdepartement sier i en uttalelse at informasjonen om bin Ladens angivelige dødsfall ikke kan bekreftes, og legger til at det vil bli satt i gang en gransking for å avdekke hvem som har lekket den hemmelige rapporten.

(NTB)

<B>DØD?</B> Rykter om Osama bin Ladens død har versert flere ganger tidligere.