Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Osama bin Laden planla å drepe Obama

Men den amerikanske presidenten kom han i forkjøpet.

KOM BIN LADEN I FORKJØPET: Ifølge den amerikanske TV-kanalen ABC News skal Osama bin Laden (t.h) ha planlagt å drepe president Barack Obama (t.v). Istedet ble det president Obamas elitesoldater som drepte bin Laden. Foto: AFP Photo/Jim Watson/Pentagon/Scanpix
KOM BIN LADEN I FORKJØPET: Ifølge den amerikanske TV-kanalen ABC News skal Osama bin Laden (t.h) ha planlagt å drepe president Barack Obama (t.v). Istedet ble det president Obamas elitesoldater som drepte bin Laden. Foto: AFP Photo/Jim Watson/Pentagon/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Blant planene til den nå drepte al-Qaida-lederen Osama bin laden skal ha vært å finne en måte å drepe president Barack Obama, melder ABC News.

Ifølge kanalen analyserer amerikanske etterretningsfolk millioner av sider med informasjon amerikanske elitesoldater fant og beslagla i Osama bin Ladens hus under den dødelige aksjonen.

Tidenes etterretningskupp Det er tidligere meldt at den amerikanske spesialstyrken Navy Seals gjorde «tidenes etterretningskupp» da de raidet bin Ladens hus i Abbottabad i Pakistan.

De skal blant annet ha funnet flere datamaskiner, harddisker og minnepinner.

- De hentet med seg alt. Kan du forestille deg hva som er på Osama bin Landens harddisk? har en tjenestemann tidligere uttalt seg om funnet.

Men blant beslaget fant elitesoldatene også omfattende mengder pornografi, ifølge Reuters.

Sendebud Til tross for det store databeslaget hadde den treetasjes bygningen der Osama bin Laden bodde verken internett- eller telefonforbindelse. Dette var trolig for å unngå å bli overvåket elektronisk.

Men at huset ikke hadde noen internettilkobling var faktisk noe som bidro til at amerikanerne begynte å fatte mistanke om at bin Laden kunne befinne seg der.

Han skal istedet ha brukt betrodde sendebud for å sende sine beskjeder rundt. Han skrev eposter på en datamaskin i huset i Abbottabad og lagret teksten på en av minnepinnene. Et av sendebudene fikk deretter minnepinnen, og dro til internettkafeer langt unna for å sende eposten til anonyme adresser.

Samtidig kopierte budet innkommende epost til minnepinnen som ble gitt tilbake til bin Laden, som kunne lese dem i ro og fred hjemme.

Det var til slutt en av bin Ladens sendebud som førte amerikanerne til skjulestedet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media