«Osama bin Ladens høyre hånd» løslates i London

På tross av at både britiske myndigheter og mannens forsvarere mener han er farlig.

«FARLIG»: Både britiske myndigheter og Abu Qatadas forsvarere mener han er en trussel mot Storbritannias sikkerhet. Likevel løslates den jordanske ekstremisten mot kausjon, etter en avgjørelse i den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Foto: AP Photo
«FARLIG»: Både britiske myndigheter og Abu Qatadas forsvarere mener han er en trussel mot Storbritannias sikkerhet. Likevel løslates den jordanske ekstremisten mot kausjon, etter en avgjørelse i den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Foto: AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Selv hans egne forsvarere mener Abu Qatada (51) er en trussel mot Storbritannias sikkerhet.

Om noen dager kan likevel mannen kalt «Osama bin Ladens høyre hånd» gå fri i Londons gater.

I forrige måned avgjorde den europeiske menneskerettighetsdomstolen at britiske myndigheter ikke kan deportere mannen tilbake til hjemlandet Jordan uten forsikringer om at bevis innhentet ved bruk av tortur ikke blir brukt mot ham.

Strenge restriksjoner I går ble Qatada innvilget løslatelse mot kausjon av en domstol nord i London. Han får kun forlate hjemmet sitt mellom én og to timer hver dag, og får lov til å følge ett av sine fem barn til skolen.

Disse bevegelsesrestriksjonene vil imidlertid bli løftet hvis ikke britiske myndigheter i løpet av de neste tre månedene klarer å vise en framgang i forhandlingene om en utleveringsavtale med Jordan.

- Hvis ikke utenriksministeren i løpet av denne perioden kan legge fram bevis for at det er en tydelig framgang i forhandlingene, er det veldig sannsynlig at jeg vil avgjøre at denne frihetsberøvelsen ikke lenger kan rettferdiggjøres, sa dommer Justice Mitting i går, ifølge den britiske avisa Daily Telegraph.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer