Osama bin Ladens kone ikke drept likevel

Det hvite hus korrigerer nøkkelfakta om aksjonen da Osama bin Laden ble drept.

KONA IKKE DREPT: Den amerikanske operasjonen mot dette skjulestedet i Abbottabad, Pakistan, kostet Al-Qaidas leder Osama bin Laden livet. Hans kone skal derimot ha overlevd.AFP PHOTO/AAMIR QURESHI
KONA IKKE DREPT: Den amerikanske operasjonen mot dette skjulestedet i Abbottabad, Pakistan, kostet Al-Qaidas leder Osama bin Laden livet. Hans kone skal derimot ha overlevd.AFP PHOTO/AAMIR QURESHI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det hvite hus har nå kommet med flere rettelser til de første framstillingene om aksjonen da al-Qaidas leder Osama bin Laden ble drept i Pakistan.

Den nasjonale sikkerhetsrådgiveren John Brennan sa igår at bin Laden deltok i skuddvekslingen i Abbottabad. Han sa også at han forsto det slik at en kvinne som var bin Ladens kone ble drept da hun fungerte som et skjold for al-Qaidas leder.

Nå melder flere medier at dette ikke stemmer.

- En annens kone Rettelsene kom først fra en talsmann for Det hvite hus, under en bakgrunnsbriefing mandag ettermiddag da TV-kameraene var slått av, melder nettstedet Politico.Senere fikk nettstedet dette bekreftet av en annen, ikke navngitt, funksjonær med kjennskap til aksjonen i Pakistan.

- En annen manns kone ble drept, sa denne funksjonæren, som sa at bin Ladens kone var skadet men ikke drept.En tredje amerikansk funksjonær sier at det heller ikke synes som at noen kvinne ble brukt som menneskelig skjold, men at en kvinne ble drept og en annen skadet i skuddvekslingen.

Denne funksjonæren mener ifølge Politico at forvirringen skyldes en sammenblanding med et annet sammenstøt i den samme bygningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer