DAGENS BIN LADEN: : FBI har tegnet og offentliggjort et nytt portrett av Osama bin Laden. FOTO: REUTERS/US STATE DEPARTMENT/SCANPIX.
DAGENS BIN LADEN: : FBI har tegnet og offentliggjort et nytt portrett av Osama bin Laden. FOTO: REUTERS/US STATE DEPARTMENT/SCANPIX.Vis mer

Osama bin Ladens nye ansikt

Slik ser han ut nå, tror amerikanske myndigheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Amerikanske myndigheter har offentliggjort to datamanipulerte bilder av hvordan de tror Osama bin Laden ser ut nå.

De få bildene som finnes av bin Laden, der han framstår med hvit turban og svart helskjegg, er fra 1998.

Amerikanske myndigheter er sikre på at 12 år i skjul, og med nyresykdom, har satt sitt preg på al-Qaida-lederens utseende.

De har derfor laget to bilder av hvordan de mener han ser ut nå, 52 år gammel.


Med og uten skjeggDet ene med skjegg, det andre uten, melder BBC.

Osama bin Laden står øverst på USAs liste over verdens mest ettersøkte personer. Han er mistenkt for å stå bak en rekke grusomheter, blant annet terrorangrepene mot to av USAs ambassader i Øst-Afrika i 1998, og terrorangrepene i New York og Washington 11. september 2001.

Al-Qaida knyttes også indirekte til bombeangrep i Bali og Jakarta i Indonesia, samt i Casablanca, Riyadh og Istanbul.

(NTB).

 SISTE SIKRE:  Dette er det siste sikre bildet av Osama bin Laden - distribuert til vestlige medier 16. august 1998. Det er ikke fastslått med sikkerhet når dette bildet er tatt. FOTO: AFP/SCANPIX.
SISTE SIKRE: Dette er det siste sikre bildet av Osama bin Laden - distribuert til vestlige medier 16. august 1998. Det er ikke fastslått med sikkerhet når dette bildet er tatt. FOTO: AFP/SCANPIX. Vis mer