- Osama bin Ladens sønn drept

I rakettangrep i Pakistan.

- DREPT AV FJERNSTYRT FLY: Bildet viser siktet på et førerløst Predator-fly. Et slikt skal ha avfyrt Hellfire-raketten som angivelig tok livet av Osama bin Ladens tredje eldste sønn Saad bin Laden. Foto: ETHAN MILLER/GETTY/AFP/SCANPIX
- DREPT AV FJERNSTYRT FLY: Bildet viser siktet på et førerløst Predator-fly. Et slikt skal ha avfyrt Hellfire-raketten som angivelig tok livet av Osama bin Ladens tredje eldste sønn Saad bin Laden. Foto: ETHAN MILLER/GETTY/AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En av Osama bin Ladens sønner ble trolig drept i et amerikansk rakettangrep i Pakistan tidligere i år.

Saad bin Laden, som er al-Qaida-lederens tredje eldste sønn, skal ha blitt drept av en amerikansk Hellfire-rakett som ble avfyrt fra et førerløst Predator-fly, melder halvstatlige National Public Radio (NPR) i USA.

Det er ikke kjent når og hvor angrepet fant sted, men USA har det siste året gjennomført en rekke slike angrep mot antatte terroristmål i det nordvestlige Pakistan.

- Amerikansk etterretning er 80 til 85 prosent sikker på at Saad bin Laden ble drept i angrepet, opplyser en sentral etterretningskilde til NPR.

Fulgte faren

Saad bin Laden ble født i 1979, og levde på 1990-tallet sammen med faren i Sudan. Da Osama bin Laden ble kastet ut av landet, fulgte han faren til Afghanistan.

Han er anklaget for å ha vært involvert i flere terroraksjoner, blant dem bombingen av en jødisk synagoge i Tunisia i 2002, der 19 mennesker ble drept.

Han er også koblet til terroraksjoner i Saudi-Arabia og Marokko, selv om det er uklart hvilken rolle han spilte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.