- Osama bin Ladens sønn drept

I rakettangrep i Pakistan.

- DREPT AV FJERNSTYRT FLY: Bildet viser siktet på et førerløst Predator-fly. Et slikt skal ha avfyrt Hellfire-raketten som angivelig tok livet av Osama bin Ladens tredje eldste sønn Saad bin Laden. Foto: ETHAN MILLER/GETTY/AFP/SCANPIX
- DREPT AV FJERNSTYRT FLY: Bildet viser siktet på et førerløst Predator-fly. Et slikt skal ha avfyrt Hellfire-raketten som angivelig tok livet av Osama bin Ladens tredje eldste sønn Saad bin Laden. Foto: ETHAN MILLER/GETTY/AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En av Osama bin Ladens sønner ble trolig drept i et amerikansk rakettangrep i Pakistan tidligere i år.

Saad bin Laden, som er al-Qaida-lederens tredje eldste sønn, skal ha blitt drept av en amerikansk Hellfire-rakett som ble avfyrt fra et førerløst Predator-fly, melder halvstatlige National Public Radio (NPR) i USA.

Det er ikke kjent når og hvor angrepet fant sted, men USA har det siste året gjennomført en rekke slike angrep mot antatte terroristmål i det nordvestlige Pakistan.

- Amerikansk etterretning er 80 til 85 prosent sikker på at Saad bin Laden ble drept i angrepet, opplyser en sentral etterretningskilde til NPR.

Fulgte faren

Saad bin Laden ble født i 1979, og levde på 1990-tallet sammen med faren i Sudan. Da Osama bin Laden ble kastet ut av landet, fulgte han faren til Afghanistan.

Han er anklaget for å ha vært involvert i flere terroraksjoner, blant dem bombingen av en jødisk synagoge i Tunisia i 2002, der 19 mennesker ble drept.

Han er også koblet til terroraksjoner i Saudi-Arabia og Marokko, selv om det er uklart hvilken rolle han spilte.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer