SVIGERSØNN:  Suleiman Abu Ghaith er svigersønnen til Osama bin Laden, og er nå pågrepet. Foto: REUTERS / AP Photo / NTB Scanpix
SVIGERSØNN: Suleiman Abu Ghaith er svigersønnen til Osama bin Laden, og er nå pågrepet. Foto: REUTERS / AP Photo / NTB ScanpixVis mer

Osama bin Ladens svigersønn brakt til USA

En av svigersønnene til al-Qaidas avdøde leder Osama bin Laden er pågrepet og utlevert til USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Suleiman Abu Ghaith ble pågrepet i Tyrkia og deretter utlevert til Jordan, opplyser kilder i Det hvite hus overfor nyhetsbyrået Reuters. Han ble der tatt hånd om av jordanske styresmakter i samarbeid med USAs føderale politi FBI.

Suleiman Abu Ghaith var talsmann for terrornettverket, og blir nå tiltalt for terrorisme i USA.

Den 47 å gamle Ghaith, som er fra Kuwait, er nå brakt videre til USA og sitter i varetekt i New York. Det er ventet at han senere blir stilt for retten ved en føderal domstol.

Abu Ghaith har uttalt seg på vegne av al-Qaida i en rekke videoer som er blitt lagt ut på nettet de siste årene. Han tiltales for å ha konspirert med sikte på å drepe amerikanske borgere, ifølge justisdepartementet.

Justisminister Eric Holder sier at pågripelsen viser at USA aldri vil oppgi sin jakt på dem som sto bak terrorangrepet 11. september 2001.

(NTB)