Osama ble til Obama

Presidentkandidat beskyldt for terror.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Under en tale for handelskammeret i Sør-Carolina tirsdag, presterte den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney å beskylde Barack Obama for å oppmuntre terrorister til samling i Irak.

En beskyldning han sier bunner i sammenblanding av navn.

Romney var midt i en tirade der han angrep utenrikspolitikken til Obama og de andre demokratiske presidentkandidatene, da han kom med følgende utspill, som trolig fikk tilhørerne til å løfte på øyenbrynene.

- Bare se på hva Osama - Barack Obama sa i går. Barack Obama oppfordrer radikale og alle typer jihadister til å samle seg i Irak. Dèt er slagmarken.

Romney snakket åpenbart om et lydopptak gjort av det som angivelig er av Osama bin Laden, sendt på Al-Jazeera mandag. På opptaket anmoder bin Laden opprørerne i Irak om å samle seg og unngå indre splittelse.

- Han sa feil. Han refererte til opptaket med Osama bin Laden, men sa feil. Det var bare en navneglipp, sier talsmann for Romneys presidentkampanje, Kevin Madden, til AP.

Obamas talsmann, Bil Burton svarer følgende.

- Mitt Romney kan åpenbart surre med navn som surrer med posisjoner. Men det som er å ta feil er å fortsette en vanstyrt krig i Irak som har ført til at USA er blitt et farligere sted.

SAMME ULLA?:  Presidentkandidat Barack Obama fikk skylda for uttalelser fra Osama bin Laden i en tale holdt av presidentkandidaten Mitt Romney. Foto: Scanpix
SAMME ULLA?: Presidentkandidat Barack Obama fikk skylda for uttalelser fra Osama bin Laden i en tale holdt av presidentkandidaten Mitt Romney. Foto: Scanpix Vis mer

CNN gjorde samme feilen i januar. Under en reportasje om bin Laden tekstet de med stikket: «Hvor er Obama?»

Også Massachusett-senator Ted Kennedy blandet de to navnene under en tale i 2005.

NAVNEBLEMME: Den republikanske presidentkandidaten Mitt Romney sier det hele skyldes en navneglipp.