Osama elsket og hatet

Sju av ti guttebarn i Kano, Nigeria får navnet Osama. Samtidig topper bin Laden den britiske hat-lista.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ifølge nyhetstjenesten Ananova har det vært en voldsom økning i antall babyer som navngis etter terorristen Osam bin Laden, i muslimsk-dominerte Nord-Nigeria.

Sju av ti nyfødte guttebarn ved sykehuset i byen Kano i Nigeria har siden 11. september fått navnet Osama.

- Osama-babyer bringes inn daglig. Dette er absolutt en sesong for Osama-babyer, sier sykepleier Jamila Shehu til avisa Vanguard, ifølge Ananova.

Kano var en av byene som feiret terrorangrepet mot USA 11. september. Om lag 100 mennesker omkom etter opptøyer i byen da USA innledet bombeangrepene mot Afghanistan, ifølge Ananova.

Foran Hitler

Parallelt med bin Ladens stigende popularitet i store deler av den muslimske verden blir han stadig mer upop i vest.

I Storbritannia kommer Osama bin Laden på førsteplass, foran Adolf Hitler, i Madame Tussauds årlige meningsmåling og kåring av verdens mest hatede mann.

Iraks Saddam Hussein er tilbake i det dårlige selskap og havner på e n tredjeplass i kåringen, etter at han i fjor ble presset ut av hatlistas topp-3 av Liam Gallagher fra popgruppa Oasis.

- Beckham mest berømt

Ifølge britene er Osama bin Laden imidlertid mindre berømt enn David Beckham i Storbritannia. United-stjerna ble kåret til «mest berømte mann i 2001», mens bin Laden havnet på en tredjeplass på samme liste.

<B>POP OG UPOP: </B>Han er dypt elsket og inderlig hatet. Men Osama bin Laden er likevel mindre berømt enn David Beckham, ifølge de besøkende ved Madame Tussaud's.<br>Foto: SCANPIX/EPA

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer