- Osama er fortsatt i live

En av bin Ladens koner mener Osama fortsatt lever, og at han fremdeles befinner seg i Afghanistan.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han sa en gang at hvis han forlot Afghanistan skulle det være for å komme til Gud. Han har alltid ønsket å få dø i Afghanistan, sier kona til en saudiarabisk avis, i følge Aftonbladet.

Kvinnen, som ikke identifiseres ved navn, hevder å ha levd sammen med bin Laden i Afghanistan. På direkte spørsmål om bin Laden lever eller er død, mener kvinnen at hun innerst inne kjenner at bin Laden er i live.

- Osamas død kan ikke dysses ned, mener kona.

Ukemagasinet Al-Majalla skal trykke et lengre intervju med kvinnen på lørdag, og hevder i en annonse at det er det første intervjuet kvinnen har gitt siden hun forlot Afghanistan. Det er uvisst når hun skal ha forlatt landet, eller når hun sist så Osama bin Laden.

Kvinnen hevder overfor Al-Majalla at bin Laden bare forlater Afghanistan for å få behandling for nyreproblemene og magesmertene sine.

Bin Ladens angivelige kone hevder Osama var lite villig til å diskutere omstendighetene rundt terrorangrepene i USA.

- Han likte ikke å prate med meg om de spørsmålene. Han ble sint hvis jeg spurte, og sa 'diskuthr aldri sånne ting med meg.' Men kvinnen skal ha hørt at Osama flere ganger utropte USA som hovedfienden, og at han hyllet de unge mennene som handlet mot USA og amerikanske interesser.

USA har ennå ikke brakt på det rene hvor bin Laden befinner seg, og de siste ryktene skal ha det til at han gjemmer seg i Pakistan.

john.rasmussen@dagbladet.no

DEAD OR ALIVE? En av bin Ladens angivelige koner mener Osama fortsatt lever i Afghanistan.