Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Osama hadde 500 euro og to telefonnumre sydd inn i klærne

Var klar til flukt.

DREPT: Osama bin Laden. Foto: REUTERS/Stringer/Scanpix
DREPT: Osama bin Laden. Foto: REUTERS/Stringer/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): CIA-sjef Leon Panetta har i dag informert flere fremstående amerikanske politikere i Kongressen om detaljene rundt aksjonen mot Osama bin Laden.

Ifølge både Fox News og Politico hadde al-Qaida-lederen 500 euro og to telefonnumre sydd inn i klærne han hadde på seg da han ble skutt og drept. CIA mener det er sikre tegn på at bin Laden var klar til å flykte på kort notis.

Det hvite hus har hittil ikke ønsket å kommentere opplysningene.

Kongress-politikerne skal ha lurt på hvorfor bin Laden ikke hadde mer sikkerhetspersonell rundt seg. Panetta skal ha svart at bin Laden stolte på at han ville bli varslet av en av kildene sine i forkant av et angrep.

Ifølge terrorlederens tolv år gamle datter ble han fanget i live og skutt og drept foran familien. Det hvite hus har avvist påstandene.

Ifølge Al Arabiya skal bin Laden ha oppholdt seg i første etasje av villaen da amerikanske styrker slo til like over midnatt natt til mandag lokal tid. Etter at terrorlederen var drept, skal han ha blitt dratt ut til helikopteret og fraktet unna.

Det har kommet svært mange sprikende meldinger om hva som faktisk skjedde inne i komplekset.

Det er ikke kjent hvem som avfyrte skuddet som tok livet av al-Qaida-lederen. En Navy Seal-soldat BBC har snakket med, tror skytteren får høy status i soldatmiljøet.

Osama bin Ladens kone Amal Ahmed Abdul Fatah (29) ble skadet i den amerikanske aksjonen natt til mandag norsk tid.

Amal Fatah var den yngste av de fire konene hans og angivelig bin Ladens favorittkone.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media