IKKE STATSMINISTER: Finansminister George Osborne vil ikke bli Storbritannias nye statsminister. Foto:  EPA / SIMON DAWSON / BLOOMBERG / NTB scanpix
IKKE STATSMINISTER: Finansminister George Osborne vil ikke bli Storbritannias nye statsminister. Foto:  EPA / SIMON DAWSON / BLOOMBERG / NTB scanpixVis mer

Osborne vil ikke erstatte Cameron

- Jeg kan ikke samle partiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Storbritannias finansminister George Osborne utelukker at han vil forsøke å bli ny leder av De konservative etter statsminister David Cameron.

Cameron har varslet at han vil gå av som statsminister og partileder etter at britene stemte for å forlate EU. Osborne skriver i The Times tirsdag at han ikke er riktig person til å lede partiet, fordi også han jobbet for at Storbritannia skulle bli i unionen.

– Jeg kjempet alt jeg maktet for bli-kampanjen. Jeg tror på saken og kjempet hardt for den, skriver Osborne.

– Selv om jeg fullt ut aksepterer resultatet, er jeg ikke personen som kan samle partiet slik det trenger, fortsetter finansministeren.

Det er ventet at Camerons etterfølger vil bli utnevnt innen utgangen av september. Foreløpig regnes innenriksminister Theresa May og den tidligere London-ordføreren Boris Johnson som favoritter til å erstatte statsministeren.

(NTB)