Oscar (15) drept av faren på Toten

Oscar André (15) døde av skadene han ble påført mandag denne uka.

STERKT PREGET: Bygda er sterkt preget etter drapsforsøket på en 15-åring, som fant sted på Kapp i Østre Toten. Video: Marte Nyløkken Helseth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tidlig i oktober rykket politiet i Innlandet ut til en alvorlig voldshendelse på Toten i Oppland. Det viste seg at en 15 år gammel gutt var påført alvorlige skader av sin far.

Mandag døde 15-åringen, Oscar André, av skadene.

Begravelsesbyrået har opprettet en minneside på internett, der det strømmer på med kondolanser og gode ord om gutten.

- Hvil i fred, unge vakre menneske! Du gikk bort altfor tidlig, altfor urettferdig.

- Du var alltid så utrolig snill mot alle. Du fikk meg alltid i godt humør, uansett hvor dårlig jeg følte meg, skriver en annen.

Familien har i kveld frigitt navnet på den drepte. De ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, sier deres bistandsadvokat Inger Marie Støen til Dagbladet.

15-åringen begraves fra Hoff kirke i Østre Toten 15. november.

Antatt kvalt

Den foreløpige rapporten viser at dødsårsaken antas å være kvelning. Dette meldte politiet torsdag.

Ut over dette ønsker ikke politiet å kommentere dødsårsak ytterligere. Det samme gjelder motiv og andre forhold rundt hendelsen.

9. oktober rykket politiet ut til det de omtalte som en «alvorlig voldshendelse» på Kapp. I en bolig fant de en livløs 15 år gammel gutt.

Hans far ble pågrepet noen hundre meter fra familiens hus. Politiet har tidligere bekreftet overfor Dagbladet at faren ble pågrepet i en bil. Pågripelsen var udramatisk, ifølge politiet.

Erkjente forholdene

Gutten ble fraktet til Ullevål sykehus med kritiske skader. Etter å ha kjempet for livet i nesten en måned, ble 15-åringen erklært død mandag denne uka.

- Familien er i dyp sorg, sa bistandsadvokat Støen.

Faren til gutten var i første omgang siktet for drapsforsøk. Tirsdag 5. november ble siktelsen mot guttens far endret til å gjelde drap. Siktede ble forelagt den endrede siktelsen tirsdag ettermiddag og han erkjenner straffskyld for drap, ifølge politiet.

Han er også siktet seksuell omgang med barn under 14 år. 15-åringen er offeret i begge siktelsene

Mannen er også siktet for frihetsberøvelse av mora til den 15 år gamle sønnen, og har erkjent dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer