Oscar-feiring:Julia og Russelpå fest

LOS ANGELES (Dagbladet.no): Champagneflaskene spretter for Julia Roberts og Russel Crowe i Hollywood, etter at de fikk sine første Oscar-statuetter i dag tidlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nei, nå går jeg hjem og legger meg, sa en høyst ironisk Julia Roberts da hun møtte pressen umiddelbart etter at hun mottok sin forgylte 73 år gamle mann, Oscar. Dagbladet.no var tilstede på Oscar-utdelingen, der hun selvsagt forsikret om at hun nå skulle gå ut å feire sin første Oscar.

Julia fikk råd fra Hillary

- Erin skal jeg takke på min måte senere. Hun vet utmerket godt hva jeg synes om henne, sier Julia Roberts, som var så glad for å få sin statuett at hun orienterte TV-produsenten om at hun ville være lenge på scenen, for å takke alle de som har hjulpet henne i hennes karriere.

- Det føles uvirkelig. De siste dagene har vært helt merkelige. Men jeg har fått gode råd på forhånd. Hillary Swank sa til meg: «Bare pust, pust rolig, ut og inn».

- Hvordan kom du under Erin Brockovichs hud?

- Nei, det må du spørre Steven Soderbergh om, svarte Roberts, der hun sto og smilte foran noen hundre journalister. Forståelig nok var smilet hennes bredere enn noen gang.

Soderbergh ble også æret på Oscar-utdelingen da han ble kåret til beste regissør for jobben med «Traffic». Regissøren hadde følgende å si etter at han fikk statuetten: - Jeg vil bare hylle alle de andre som skaper noe. Det spiller ingen rolle hva det er, bare du skaper noe.

Festklar Crowe


Det var ikke de store overraskelsene under Oscar-utdelingen, i dag tidlig norsk tid. Alle som er knyttet til filmene «Gladiatoren», norgesaktuelle «Traffic» og det kinesiske sverddramaet «Snikende Tiger, Skjult Drage» ble, som ventet, de store vinnerne, som nå har all grunn til å sprette champagneflaska. Benicio Del Toro og Marcia Gay Harden, henholdsvis for beste bi-rolle i «Traffic», som er på kino i Norge fredag, og «Pollock».

Og feire, det gjorde prisvinnerne og resten av Hollywood før limousinene kjørte dem fra Shrine Auditorium og til de mange festene i Los Angeles-natta, der de smiler om kapp med hverandre. Dagbladet.no var tilstede da en ung-guttaktig Russel Crowe snakket til pressen etter at han ble kåret til beste mannlige skuespiller _ og da hadde han åpenbart allerede startet feiringen. Fortjent nok. I alle fall vekslet han mellom å humre lavt og le høyt da han lekte servitør i møtet med pressen, og insisterte på å svare på spørsmål han bare kunne si «ja» eller «nei» til.

- Hva gikk gjennom hodet ditt da du hørte navnet ditt oppropt?

- Absolutt ingenting, fortsatte en festklar Russel Crowe, som imidlertid så ut som om han hadde tapt en Gladiator-kamp da han hørte sitt eget navn. Rørt gikk han på scenen, og dedikerte prisen til sin bestefar som var kinomatograf under 2. verdenskrig. Han døde i fjor, 66 år gammel. På prisvinnerens jakke hang en av bestefarens medaljer.

Sex-symbol


Oscar-statuetten er det endelige gjennombruddet for puertoricaneren Benicio Del Toro, som avgjort er en av Hollywoods mest ettertraktede skuespillere akkurat nå.

- Jeg har gjort mitt beste, og jeg har vært heldig. Det er så mange som ikke får en slik anerkjennelse for det arbeidet de gjør, sier Del Toro, som kom til Hollywood med en sterk skuespiller-drøm for ti år tilbake og som i natt ble hyllet for sin rolle i «Traffic». Blant de første til å gratulere var Catherine Zeta-Jones og Michael Douglas.

- Hvordan er det å holde en Oscar?

- Det føles veldig godt. Nå skal jeg ta den med meg hjem til pappa og familien og vise den fram. Jeg tror de er utrolig glade, sier Del Toro, som ikke sliter med å ha blitt Hollywoods nye sexsymbol.

- Jeg er skuespiller, og slike ting er noe jeg og andre må leve med. Det er jo hyggelig.

HARDTSLÅENDE:Gladiator rasket med seg fem Oscar-priserFoto: SCANPIX