«Oscar» Marie: - Her bor jeg gjerne...

LOS ANGELES (Dagbladet): - Dette må være en drøm, sier Marie Theisen og skuer ut over Hollywood fra takterassen på hotellet: - Det hadde vært spennende å bo her en stund...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men det er ingen drøm, selv om klokka er to om natta, norsk tid. Og for den nyankomne og døgnville 17-åringen kan ønsket om å få bo i Hollywood «en stund», bli virkelighet. Seinere i uka skal hun nemlig til en av byens talentspeidere og måles opp mot de tusener av andre unge jenter som håper på en filmrolle. - Akkurat det er noe som jeg gleder meg stort til, sier Marie - som allerede før hun reiste til USA var etterspurt av selveste Robert Redford til en rolle i hans nye film «The Horse Whisperer».

- Jeg var for gammel, de skulle ha en 13-åring, sier hun.

Jordnær

Ikke at det gjør noe. Marie Theisen har beina solid forankret i Gudbrandsdalen og gleder seg hvert minutt over bare det å få se Hollywood og Los Angeles for første gang.

- Jeg får nok ikke oppleve dette en gang til, sier hun.

For å ha hovedrollen i en Oscar-nominert film, det tror hun ikke vil skje igjen - selv om talentspeiderne skulle bli begeistret.

Noe amerikanerne garantert vil legge merke til, er hvordan Theisen i «Søndagsengler» - som den naturligste ting i verden - sklir naken ut i et skogstjern. Å framstille en ung skuespiller på denne måten - hun var 15 år under opptakene - skjer aldri i seriøse amerikanske filmer.

- De er litt strengere med nakenhet her, og kanskje kan denne scenen bli litt vanskelig for dem. Men den fint gjort og helt nødvendig for sammenhengen i «Søndagsengler», sier Theisen.

Ingen idoler

Og dette vil hun forklare, om nødvendig, for alle som spør. Og det blir ikke få, for nå står journalistene i kø for Marie Theisen. Det åpnet onsdag kveld med et intervju hos Internett-publikasjonen Hollywood Online og fortsatte i går med blant andre Turner Entertainment og Reuters.

- Jeg håper jeg får tid til å se annet enn hoteller og journalister også.

- Kanskje du får se Tom Cruise på Oscar-festen?

- Jeg likte det han gjorde i «Jerry Maguire», men jeg har ingen spesielle idoler blant amerikanske skuespillere og synes det er pinlig å gå bort til folk for å spørre om autografer og slikt.

EN DRØM: Marie Theisen (17) er i Hollywood ... her kunne det ha vært fint å bo...