Oscar Pistorius (26) vil møte kjærestens sørgende familie

Ifølge onkelen kom sprinteren med ønsket i bilturen vekk fra fengselet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et døgn etter at den drapstiltalte sprinteren Oscar Pistorius (26) ble løslatt mot kausjon fredag, vil han nå snakke med sin avdøde kjærestes familie.

Pistorius` onkel, Arnold Pistorius, videreformidlet i dag ønsket, ifølge avisa The Guardian.

Dette skjer etter at den avdøde modellkjæresten Reeva Steenkamps (29) far har vært ute i media og advart den tidligere sigersønnen mot å komme med falsk forklaring.

Samlet hos onkelen Atleten måtte tilbringe åtte netter i fengsel i byen Pretoria i Sør-Afrika, før han fredag ble løslatt mot én million rand, eller i overkant av 600 000 norske kroner. Pistorius ble så fraktet i bil sammen med onkelen til onkelens egen villa, hvor hele familien er samlet.

- Vi vil ikke legge press på ham, men da vi var i bilen sa han dette. Han tenker på Reevas familie hele tiden, sier Arnold Pistorius til eNews Channel Africa.

Pistorius kan verken drikke alkohol, oppholde seg i sitt eget hjem eller forlate landet fram til saken kommer opp for retten 4. juni. To ganger i uka må han melde seg på den lokale politistasjonen.

Hacket Twitter-konto Ifølge The Guardian er det ukjent om Reevas familie, som kremerte datteren forrige uke, ønsker å møte Pistorius. Til den Sør-Afrikanske avisa Beeld har modellens far sagt at Pistorius må «leve med konsekvensene» dersom han snakker usant i sin forklaring.

- Dersom hans versjon av historien ikke er sann, må han lide og det vil han, sa faren, ifølge The Guardian.

MØTTE PRESSEN:  Arnold Pistorius, onkelen til sprinteren, møtte pressen fredag. Foto: EPA/TJ Lemon
MØTTE PRESSEN: Arnold Pistorius, onkelen til sprinteren, møtte pressen fredag. Foto: EPA/TJ Lemon Vis mer

Denne uttalelsen kom etter at Pistorius sin brors Twitter-konto ble hacket, og statusen «Takk til alle som har bedt for begge familiene, Osca», ble publisert.

- Twitter-meldingen er ikke skrevet av Oscar eller Carl. Vi kan bekrefte at Carls konto ble hacket i denne tunge tiden. Vi jobber med å stenge alle kontoer på sosiale medier for Oscars bror og søster, sa en talsperson for familien.

Skeptisk til forklaringen Reeva Steenkamp ble skutt i Pistorius' hjem natt til torsdag i forrige uke. Sjøl hevder Pistorius at han ikke hadde intensjon om å drepe kjæresten, men det han trodde var en innbruddstyv. 

Tidligere i uka fortklarte den drapstiltalte at han var ute på balkongen for å ta inn en vifte og lukke døra da han hørte lyder på badet. Han sier han ble redd og følte seg sårbar fordi han ikke hadde på protesene, men gikk på beinstumpene.

Han tok seg inn på soverommet der han hentet pistolen, og Pistorius sier det først var etter å ha skutt de dødelige skuddene gjennom døra at han oppdaget at kjæresten ikke lå i senga, og at det kunne være hun som var på badet.

Dommer Desmond Nair stilte derimot en rekke spørsmålstegn ved sprinterens forklaring fredag.