- Oscar-show? Nei, jeg tror ikke det

Reidun Nortvedt skrev boka «Søndag» og fikk strålende kritikker for den i sin tid. Berit Nesheims film «Søndagsengler», som bygger trofast på Nortvedts bok, kan få tidenes første norske Oscar-statuett for en spillefilm. Men Nortvedt tror ikke hun kommer til å se Oscar-showet på TV i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Nei, jeg har ikke tenkt på showet. Jeg tror ikke jeg har den kanalen der de sender showet. Er det der de stønner så fælt om natta?

Reidun Nortvedt, sykepleier, skuespiller og forfatter, er selv prestedatter som brøt over tvert. Hun tenkte aldri på historien i «Søndag» som en film, og velger fortsatt å ta alt oppstyret med stor ro.

- Når jeg ikke kan være til stede sjøl velger jeg å ta det kult. Men det kan jo være jeg ikke får sove. Kanskje jeg tar telefonen inn i senga, om noen ringer fra Hollywood.

God film

Hun synes Berit Nesheim har laget en god film.

- Synes ikke du den var morsom? Litt vittig. Og Marie (Theisen) er flink. Jeg har fått veldig god kontakt med henne. Om noen ringer, blir det nok henne. Berit er så opptatt. Men hun har vært utrolig flink til å jobbe for å få vist filmen utenfor Norge. Det er selvfølgelig kjempefint at «Søndagsengler» er nominert og at den blir vist utover Norges grenser, for jeg tror det er et tema som ikke bare er norsk, og jeg tenkte nok da jeg skrev at dette var en bok som også kunne leses i andre land, sier Nortvedt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer