Oskar (4) falt og slo seg. Da kom politimannen til unnsetning: - Han var helt taus

Politisjef: - Jeg blir veldig stolt.

FIKK HJELP: Fire år gamle Oskar ble overveldet av hjelpen han fikk fra politimannen etter han hadde falt og slått seg. Foto: Pia Prestmo / Privat
FIKK HJELP: Fire år gamle Oskar ble overveldet av hjelpen han fikk fra politimannen etter han hadde falt og slått seg. Foto: Pia Prestmo / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Pia Prestmo og sønnen Oskar på fire kom seint i går kveld hjem fra en halvannen ukes tur i den tyske hovedstaden Berlin.

Familien bor på Grønland i Oslo, og skulle spasere den lille turen fra Jernbanetorget og hjem.

Det gikk imidlertid ikke helt som de hadde planlagt da Oskar falt og slo seg like ved midnatt. De var på vei under Vaterlandsbrua på vei mot Grønland da uhellet skjedde.

Overveldet - Han slo opp et sår han hadde fra før. Da ble det veldig hyling, sier mor Pia Prestmo til Dagbladet.

På andre siden av gata sto det imidlertid en politibil, med både mannskaper og hund.

- En politimann kom lett joggende mot oss og lurte på hva som hadde skjedd. Da så han at det bare var en liten gutt som hadde slått seg og blødde fra kneet. Politimannen så på han og sa: «dette fikser vi»!

Dermed var politimannen igjen tilbake i politibilen og hentet førstehjelpsskrinet. Såret ble plastret og tilbake sto en fireåring som var noe overveldet av hjelpen.

- Guttungen ble helt taus! Han var stolt. Det første han sa i dag tidlig var at jeg måtte ringe mormor og fortelle om det, sier Prestmo til Dagbladet.

Stolt politisjef Sjef ved Grønland politistasjon, Kåre Stølen, sier han er stolt etter å ha sett bildet av politimannen som hjelper Oskar.

- Jeg blir veldig stolt, samtidig er jeg ikke veldig overrasket, sier Stølen til TV 2.

Prestmo har delt bildet på Twitter og Facebook i dag, og har fått mye respons.

- Politiet gjør en kjempejobb. Det er et symbol, selv om det er en bitteliten sak. Det viser hvor viktig det er at de er til stede og at alle kan føle seg litt tryggere, sier Prestmo til Dagbladet.

- Nå vil Oskar bli politimann, sier mor på Facebook.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer