Oslo - Trondheim? - Bli hjemme inntil videre

Bare to omkjøringsveier for privatbiler - hvis du må.

AVGRUNN: Slik ser rv. 3 nord for Atna i Østerdalen ut etter flommens herjinger. Foto: ASGEIR MURVOLD
AVGRUNN: Slik ser rv. 3 nord for Atna i Østerdalen ut etter flommens herjinger. Foto: ASGEIR MURVOLDVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Har du tenkt deg mellom Oslo og Trondheim med bil eller tog kommende døgn ?

RASTE UT: Så vel Dovrebanen som E6 ble stengt på grunn av dette raset ved Espa nord for Minnesund. Foto: JERNBANEVERKET
RASTE UT: Så vel Dovrebanen som E6 ble stengt på grunn av dette raset ved Espa nord for Minnesund. Foto: JERNBANEVERKET Vis mer

NSB kan ikke hjelpe. Regiontoget er stengt begge veier, og vil også være det i morgen, sier kveldens siste trafikkplan for togtrafikken.

Ikke busser På nord-sør-strekningen Trondheim - Oslo har heller ikke NSB noe tilbud om busser - fordi det rett og slett ikke er farbare veier til så store og tunge kjøretøyer.

OVERSVØMT: Roger Melbys Ford Mondeo ble offer for vannmassene på Vallset i Hedmark. Foto: BERIT ROALD / NTB SCANPIX
OVERSVØMT: Roger Melbys Ford Mondeo ble offer for vannmassene på Vallset i Hedmark. Foto: BERIT ROALD / NTB SCANPIX Vis mer

Kongsvingerbanen og Rørosbanen vil fortsatt være stengt.

Trafikkoperatør John Slinning på den sentrale Vegtrafikksentralen har ikke mange alternativer å tilby de som planlegger å ta seg nord-sør med bil.

Bare to alternativer - Vårt aller sikreste råd til folk som har tenkt å kjøre bil er å holde seg hjemme inntil videre hvis det ikke er tvingende nødvendig å kjøre. I så fall er det bare to alternativer: via Trysil eller via Fagernes og Valdres, sier Slinning til Dagbladet ved 19-tiden.

NEDBØR OVER NORGE: Satellittbildet viser nedbørsskyene som nå ligger over store deler av Sør-Norge. Det er de gule partiene som signaliserer nedbørsskyer, de hvite er iskrystaller høyt oppe i atmosfæren. Foto: METEOROLOGISK INSTITUTT
NEDBØR OVER NORGE: Satellittbildet viser nedbørsskyene som nå ligger over store deler av Sør-Norge. Det er de gule partiene som signaliserer nedbørsskyer, de hvite er iskrystaller høyt oppe i atmosfæren. Foto: METEOROLOGISK INSTITUTT Vis mer

For tungtrafikken finnes det ikke alternativer onsdag kveld. De lokale omkjøringsveiene tåler ikke store og tunge vogntog.

Her er Vegvesenets fortløpende oppdatering av veier over hele Sør-Norge som er rammet av store vannmasser fra snøsmelting og regnvær.