Oslo-advokat varetektsfengsles i fire uker

Forsvarsadvokaten er siktet for flere tilfeller av motarbeiding av rettsvesenet og for å ha smuglet narko inn til fanger i fengsel.

SIKTET: Forsvarsadvokat Amir Mirmotahari er dømt til fire ukers varetektsfengsel. To uker i fullstendig isolasjon.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
SIKTET: Forsvarsadvokat Amir Mirmotahari er dømt til fire ukers varetektsfengsel. To uker i fullstendig isolasjon. Foto: Erlend Aas / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Amir Mirmotahari (38) varetektsfengsles i inntil fire uker med brev- og besøksforbud. I tillegg undergis han fullstendig isolasjon i inntil to uker, ifølge VG.

Mirmotahari ble pågrepet etter avsløringer om hvordan han ba en torpedo kidnappe et voldtekstoffer, for å holde henne unna en rettssak til fordel for en klient.

Påtalemyndigheten utvidet siktelsen mot advokat Amir Mirmotahari i fengslingsmøte i Oslo tingrett og er nå også siktet etter narkotikalovgivningen etter mistanke for å ha smuglet narkotika inn i fengsel.

Saken

I et lydopptak VG avdekket ber forsvarsadvokaten en av sine klienter om å kidnappe og dope ned et voldtektsoffer for å få en voldtektstiltalt klient frifunnet.

Målet med den angivelige kidnappingsplanen var at voldtektsofferet ikke skulle møte i retten for å forklare seg.

Selv sier advokaten at samtalen er tatt ut av sammenheng, uten at forhistorien er kjent, og at opptakets innhold aldri har vært reelt.

Førstestatsadvokat Jørn Maurud ba så politiet etterforske forsvarsadvokaten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer