SIKTET: Forsvarsadvokat Amir Mirmotahari er dømt til fire ukers varetektsfengsel. To uker i fullstendig isolasjon.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
SIKTET: Forsvarsadvokat Amir Mirmotahari er dømt til fire ukers varetektsfengsel. To uker i fullstendig isolasjon. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Oslo-advokat varetektsfengsles i fire uker

Forsvarsadvokaten er siktet for flere tilfeller av motarbeiding av rettsvesenet og for å ha smuglet narko inn til fanger i fengsel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Amir Mirmotahari (38) varetektsfengsles i inntil fire uker med brev- og besøksforbud. I tillegg undergis han fullstendig isolasjon i inntil to uker, ifølge VG.

Mirmotahari ble pågrepet etter avsløringer om hvordan han ba en torpedo kidnappe et voldtekstoffer, for å holde henne unna en rettssak til fordel for en klient.

Påtalemyndigheten utvidet siktelsen mot advokat Amir Mirmotahari i fengslingsmøte i Oslo tingrett og er nå også siktet etter narkotikalovgivningen etter mistanke for å ha smuglet narkotika inn i fengsel.

Saken

I et lydopptak VG avdekket ber forsvarsadvokaten en av sine klienter om å kidnappe og dope ned et voldtektsoffer for å få en voldtektstiltalt klient frifunnet.

Målet med den angivelige kidnappingsplanen var at voldtektsofferet ikke skulle møte i retten for å forklare seg.

Selv sier advokaten at samtalen er tatt ut av sammenheng, uten at forhistorien er kjent, og at opptakets innhold aldri har vært reelt.

Førstestatsadvokat Jørn Maurud ba så politiet etterforske forsvarsadvokaten.