Oslo-ansatte får mer lønn

De kommuneansatte i Oslo får 1000 kroner mer i generelt tillegg enn ansatte i andre kommuner. Oppgjøret kom i havn i dag tidlig, etter sammenhengende mekling i to døgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Meklingsløsningen gir et generelt tillegg på 7.000 kroner til alle. Fra lønnstrinn 30 og oppover gis et tillegg på mellom 3 og 3,6 prosent.

Oppgjøret har en total ramme på 6,04 prosent, og det er satt av 2 prosent til lokale forhandlinger. Oslo kommune er eget tariffområde utenfor Kommunenes Sentralforbund. Oppgjøret for kommunene i KS-området ga til sammenligning en ramme på 5,98 prosent og et generelt tillegg på 6.000 kroner.

- Oslo kommune viste vilje til å minske det lønnsetterslepet som ansatte med høyere utdanning har hatt over tid. Utdanningsgruppenes Hovedorganisasjon (UHO) fikk gjennomslag for mange av sine krav på sentrale lønnsjusteringer. Dette er en god begynnelse, sier Ellinor Gilberg, forhandlingsleder for UHO-Oslo kommune.

Hun framhever at særlig sykepleiere og førskolelærere har grunn til å være fornøyde med de sentrale forhandlingene.

- Oppgjøret vil være et bidrag til å beholde og rekruttere viktig fagpersonell i Oslo, sier Gilberg.

YS-Kommune Oslo er også fornøyd med oppgjøret.

- Vi har fått gjennomslag for de fleste av våre justeringskrav. Flere grupper rykker opp inntil tre lønnstrinn. I tillegg til at lønnsjusteringene gir et løft til lavlønnsgruppene, har tilleggene på lønnstabellen en profil som også ivaretar dem med høyere lønn, sier forhandlingsleder Sveinung Berger.

YS-Kommune Oslo fikk gjennomslag for sitt krav om en pott til lokale forhandlinger, og mener den lokale potten gjør det mulig å finne løsninger på problemer som ikke ble ivaretatt i de sentrale forhandlingene.

(NTB)