Oslo Ap tjener millioner på bingoautomater

Automatene fredet av Trond Giske (Ap).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeiderpartiets lokallag i Oslo tjente 3,2 millioner kroner på bingoautomater i første halvår.

Kulturminister Trond Giske (Ap) fredet disse automatene fordi det ikke var dokumentert at folk ble hektet som på andre automater. I fjor tapte spillere landet rundt 387 millioner kroner på bingoautomatene, men folks tap på disse automatene er doblet etter at statsråden forbød alle andre gevinstautomater i fjor sommer.

- Disse automatene er enda verre enn de maskinene Giske stoppet. Spillet går fortere, og det er lettvint å veksle penger, sier nestleder Hilde Sjem i Foreningen Pårørende til Spilleavhengige til VG.

Sekretær Rune Tokle i Oslo Arbeiderparti sier det ikke er bevist at automatene som lokallaget har på Carl Berners plass Bingo, gir folk problemer.

- Vi ønsker ikke inntekter fra noe som skaper avhengighet. I det øyeblikk det blir dokumentert, vil vi enten arbeide for å få modifisert automatene eller kutte dem ut, sier Tokle.

(NTB)

PENGENE RENNER: I dette bingolokalet ved Carl Berner står bingoautomater som gir Oslo Ap et meget pent overskudd. Bare fem dager før valget i 2007 rant det inn 2,5 mill fra to bingohaller.
PENGENE RENNER: I dette bingolokalet ved Carl Berner står bingoautomater som gir Oslo Ap et meget pent overskudd. Bare fem dager før valget i 2007 rant det inn 2,5 mill fra to bingohaller. Vis mer