- Oslo blir kjedeligere uten røyk

Byråd i Oslo, Torger Ødegaard (H), går hardt ut mot forslaget om å forby røyking på alle utesteder i Norge fra 1. januar 2004. - Et røykeforbud vil være vanskelig å forene med bykulturen, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag skrev Dagbladet at det høyst sannsynlig blir ulovlig å røyke på utesteder fra 1. januar 2004. Regjeringen har enstemmig sagt ja til forslaget, og alt tyder på at stortingsflertallet vil følge etter. Det skremmer byråd for eldre og bydelene i Oslo, Torger Ødegaard (H).

- Hvis det blir totalforbud mot røyking på utestedene, tror jeg Oslo vil bli en kjedeligere by, sier han til Dagbladet.

Rammer Oslo

- Oslo er en storby, og det kommer mennesker hit fra hele verden. Det er et møtested for forskjellige mennesker og kulturer. Et røykeforbud strider mot det mangfoldet vi har i en by. Oslo-folk går mer ut enn folk ellers i Norge. Dermed vil forslaget ramme Oslo hardere enn andre steder.

Ødegaard sier at da byrådet i Oslo sendte sin høringsuttalelse om forslaget før jul, ba de om at det måtte tas hensyn til både røykerne og ikke-røykerne.

Røykeavdeling

- Jeg skjønner bakgrunnen for forslaget. Vi vet at røyking er helsefarlig, men dette handler ikke om man er for eller imot røyk. Vi må stikke fingeren i jorda og innse at noen mennesker røyker. Vi må ta hensyn til dem også. Kanskje utestedene kan opprette egne røykeavdelinger?

Trolig er kampen allerede tapt. Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet og LO sloss hardt for å gjennomføre røykeforbudet. De har fått regjeringen på sin side, og Ap vil følge etter. Høyres regjeringsmedlemmer støtter forslaget, og vil etter alt å dømme få følge av stortingsgruppa si.

JA TIL RØYK: Torger Ødegaard (H), som er byråd for eldre og bydelene i Oslo, går imot det nye røykeforbudet på utesteder. - Hvis det blir totalforbud mot røyking på utestedene, tror jeg Oslo vil bli en kjedeligere by, sier han.