Oslo Børs - et olja lyn

Oslo Børs har så langt i år vært blant de beste aksjemarkedene takket være eksponeringen mot oljesektoren. Fredag var en rekke oljerelaterte aksjer blant vinnerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Oslo Børs har relativt til andre markedsplasser vært skjermet for det store fallet så langt i 2001. Mens totalindeksen på Oslo Børs så å si er uendret siden nyttår, har for eksempel Stockholmsbørsen falt med over 13 prosent. Og mens det norske aksjemarkedet har nytt godt av en relativt tung eksponering mot oljesektoren, har nedturen i teknologisektoren ridd Stockholmsbørsen som en mare.

Meglerhuset Christiania Markets anbefalte sine kunder i morgentimene fredag å kjøpe oljerelaterte aksjer. Det viste seg å være et svært godt råd. Som ventet ble det nemlig en hyggelig dag for de fleste oljerelaterte aksjer på Oslo Børs etter kjøpefest på Wall Street i går.

Særdeles gode resultater fra Halliburton og en rekke andre oljeservice selskaper i den senere tid, har sendt OSX-indeksen kraftig opp.

Også oljeselskapene leverer strålende resultater for tiden.

PGS var opp over 8 prosent til 94 kroner fredag, og aksjen har steget hele 23 prosent fra ukens laveste notering på 77 kroner.

En analytiker Finanskanalen har vært i kontakt med peker på generell interesse for oljeservice sektoren. Samtidig var det ting å glede seg over i kvartalsrapporten til PGS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer