Om det ikke kommer noen forlengelse av OPEC-avtalen, kan det bli trøbbel for oljeaksjene på Oslo Børs. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg. 
Om det ikke kommer noen forlengelse av OPEC-avtalen, kan det bli trøbbel for oljeaksjene på Oslo Børs. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg. Vis mer

Oslo Børs: Definitivt et dårlig tegn

Aksjestrateg Kristian Tunaal i DNB Markets utelukker ikke at Oslo Børs kan falle mot 660 poeng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): På aksjebørsene verden rundt var stemningen dyster tirsdag. På Oslo Børs – som falt 1,65 prosent – var det Statoil og Yara som tynget indeksen mest med kursfall på henholdsvis 3,68 prosent og 6,76 prosent.

660 poeng?

Teknisk analyse forteller aksjestrateg Kristian Tunaal i DNB Markets at hovedindeksen lett kan falle til 660 poeng, skriver Finansavisen onsdag. Nord-Korea-konflikten, det kommende franske valget og Theresas Mays nyvalgserklæring var blant faktorene som trakk børsindeksene ned. Aksjestrateg Kristian Tunaal i DNB Markets har en litt annen forklaring.

- Det ene er at oljeprisen ikke helt har levd opp til forventningene. Oljeprisen ligger litt bak skjemaet til 70 dollar fatet ved årsslutt. Det er litt nervøsitet rundt om OPEC forlenger kuttene eller ikke. Hvis det ikke kommer noen forlengelse av den avtalen, da blir det seriøs trøbbel for oljeaksjer på Oslo Børs, sier Tunaal til Finansavisen.

Nøytral anbefaling

DNB Markets har en nøytral-anbefaling på det norske aksjemarkedet.

- Er det på slike dager man skal kjøpe?

- Ja, men bruker man teknisk analyse ser det litt svakt ut for hovedindeksen. Vi har prøvd å bryte ut gjennom 700-grensen et par ganger uten å lykkes. Nå ser det ut som den skal falle litt mer, sier aksjestrategen til Finansavisen.

Tunaal peker også på stadig lavere topper etter at hovedindeksen toppet ut på 711 poeng i slutten av januar.

- Det er definitivt et dårlig tegn. Neste gode støtte ligger på 660 poeng, avslutter Tunaal.

Onsdag formiddag faller hovedindeksen ytterligere 0,2 prosent til 684,03 poeng.

Andre økonominyheter:
Anbefaler seks aksjer
Det har gitt dobbelt så høy avkastning som aksjemarkedet over 17 år