Oslo Børs falt 1,5%

Oslo Børs opplevde en nedgang på hele 1,5% i dag. Det er et større fall en de andre europeiske børsene. Omsetningen var liten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Markedet er nølende. Det er få som vil ut og handle akkurat nå, sier informasjonsdirektør Bernt Bangstad i Oslo Børs til Dagbladet :på nettet.

I morgentimene falt indeksen med ¾ prosent, og fallet fortsatte utover dagen. I går var Oslo Børs stabil mens børsene ute i Europa opplevde store fall.

 - I dag har vi sett en justering av kursene her hjemme. Jeg tror mange avventer situasjonen. Vi vil neppe få en sikker reaksjon før vi har mer håndgripelig informasjon om finanskrisen i Asia, sier Bangstad.

Shipping ned

Det er særlig shipping-indeksen som sto for dagens nedgang. Dette markedet opplevde en nedgang på hele 2,4%. Også industri-, IT- og bygg- og anleggsindeksene gikk ned i forhold til i går. Finansaksjene hadde minst nedgang.

 En dramatisk konkurs i Japans fjerde største meklerhus har ført til et nytt stort kursras i Asia. I Tokyo falt indeksen med fem prosent, og også børsene i Hongkong, Bangkok og Seoul opplevde sterk nedgang. Også yenen falt dramatisk i forhold til dollaren i dag.