Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslo Børs falt tre prosentpoeng på en halvtime

Alle aksjene daler. Og Tokyo-børsen på sitt laveste på 26 måneder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Børs falt tre prosent den første halvtimen i formiddag, melder NTB.

Ved 10-tiden hadde hovedindeksen falt med 3,1 prosent, og var dermed nede i 412,6 poeng. Dermed fortsetter nedgangen for Oslo Børs, tirsdag falt børsen med 3,43 prosent. Siden stengningen i Oslo tirsdag har børsene både i USA og Asia falt.

Også oljeprisene har falt videre det siste døgnet. Prisen på et fat nordsjøolje med levering om en måned sank med 0,8 dollar til 90,2 dollar fatet.

Nesten samtlige aksjer faller på Oslo Børs.

- Tvangssalg og mye frykt

- Vi har fryktet at noe sånt kunne skje. Det er nok en del tvangssalg nå og mye frykt, sier oljeanalytiker Martin Mølsæter i meglerhuset First Securities til E24.

StatoilHydro-aksjen sank onsdag formiddag med 2,7 prosent til 147,60 kroner. Aker Kværner sank med i overkant av 4 prosent til en kurs på 113 kroner, Yara sank med 3,5 prosent til 261 kroner mens solenergiselskapet REC sank med 4,6 prosent til 198,50 kroner.

Før dagens børsåpning i Europa, har hovedindeksen på Oslo Børs falt 13,2 prosent siden årsskiftet.

 LUKTER ILLE:  Ved stengetid i dag falt Tokyo-børsen til sitt laveste nivå på 26 måneder. Uroen har forplantet seg til hele Asia, Oceania, New York og Oslo. FOTO:  Reuters/Scanpix.
LUKTER ILLE: Ved stengetid i dag falt Tokyo-børsen til sitt laveste nivå på 26 måneder. Uroen har forplantet seg til hele Asia, Oceania, New York og Oslo. FOTO: Reuters/Scanpix. Vis mer

Tirsdag falt Oslo Børs med 3,43 prosent til 425,86 poeng - den laveste hovedindeksen siden 14. desember 2006 og 18,8 prosent lavere enn toppnoteringen 19. juli 2007, ifølge Dagens Næringsliv.

Det japanske aksjemarkedet avsluttet onsdagens handel i rødt etter den dårlige børsdagen på Wall Street tirsdag.

Laveste på 26 måneder

Nikkei-indeksen falt med hele 3,35 prosent og endte på 13.504,51 poeng. Det er laveste nivå på 26 måneder.

Markedet var preget av markant tilbakegang i hele Asia og i Australia og New Zealand onsdag etter det kraftig fallet på Wall Street dagen før. Australias S&P/ASX 200 falt med 2,5 prosent til 5.809,7 poeng. TAIEX-indeksen i Taiwan falt med 2,96 prosent til 8.179,54 poeng, melder DPA.

Dow Jones-indeksen på New York-børsen falt tirsdag 2,17 prosent etter meldinger om langt større tap enn ventet i storbanken Citigroup som følge av boliglånskrisen i USA.

- Hendelsene på Wall Street signaliserer frykt for at USA går inn i en nedgangstid, sier Rommel Macapagal, leder i Westlink Global Equities i Manila. (NTB-AP-DPA).

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media