Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslo Børs ned 6,7 pst.

Oslo Børs reagerte i formiddag umiddelbart på børsfallet i Asia og USA det siste døgnet. Bare ti minutter etter åpningen klokka 10.00 hadde indeksen falt 6,7 prosent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det ser ut til at det verste kursfallet har gitt seg. Det er veldig vanlig at kursene faller en del i en slik situasjon vi har hatt de siste dagene, og så flater kursene ut, sier informasjonskonsulent Inge A. Myhrvold ved Oslo Børs til NTB.

  Ingen aksjer hadde oppgang de første minuttene, og det var særlig aksjer i store selskaper som ble solgt.

 Norsk Hydro falt med 41 kroner, som er vel 10 prosent ned. Andre selskaper som falt var PGS, som de første minuttene måtte notere 46 kroner ned, Elkem gikk 12,50 kroner ned, og Aker RGI med 15 kroner ned.

Fall neppe som i USA

Myhrvold sier at det ikke er dramatikk i dette, men en reaksjon på det som har skjedd i Asia og USA.

  - Jeg vil bli overrasket hvis vi faller med mer enn det vi har sett skje i USA, hvor fallet i går kveld ble registrert til 7,18 prosent.

 - Det har vært en trend de siste dagene at børsen i Oslo har vært mer stabil enn børsene ellers i Europa, noe som jo kan ha sammenheng med vår økonomiske situasjon, sier informasjonskonsulent Inge A. Myhrvold ved Oslo Børs til NTB.

(NTB)

Hele Norges coronakart