Oslo Børs over magisk grense

Totalindeksen på Oslo Børs passerte tirsdag igjen 1000 poeng. Det er åpenbart at store investorer nå sikrer seg aksjer til hva de oppfatter som en rimelig pris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Børs fikk i dag drahjelp fra både europeiske og andre børser, men kronekurs og rentenivå her hjemme gikk den andre veien. Ved bankenes stengetid lå krona på 110,11 mot ecu. Hvis denne situasjonen fortsetter i ukene fremover, har Norge i realiteten devaluert kroneverdien ganske betydelig.

Den svake krona presset rentene i pengemarkedet oppover, til tross for den store forskjellen mellom norske og andre europeiske lands rentenivå. De forskjellige transaksjonene i markedet ble gjort til en rente som lå omlag 0,3 prosent høyere enn dagen før.

Selv om børsen de siste dagene har korrigert markedsverdien på flere selskaper som ble tatt med i dragsuget under forrige ukes nedgang, er det fortsatt stor usikkerhet rundt både børs, krone og rente. Det vil det trolig være inntil statsbudsjettet er avklart og verdens oljeproduksjon igjen er kommet under det daglige forbruk.

(NTB)