Oslo Børs rett til værs

Hovedindeksen på Oslo Børs steg mandag med 1,3 prosent til 154,9 poeng. Det er igjen årsbeste.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Dermed har Oslo Børs lagt bak seg et halvår som har gitt enkeltaksjer og fond den største verdistigningen i hovedindeksens historie.

Fra 25. februar har indeksen løftet seg med drøye 57 prosent. Regnet fra årets begynnelse er veksten på 34,5 prosent. Uansett er det ingen børser eller hovedindekser i verden som kan vise til en lignende vekst siden Irak-krigen en periode la en klam hånd over all omsetning av verdipapirer.

IT-indeksen bekreftet på ny at det nå er nytt liv i de selskapene som overlevde bobleperioden rundt årtusenskiftet. Mandag steg den igjen, denne gang med hele 3,3 prosent.

Fredagens og mandagens store aksje var Tomra som etter en pluss på 16,5 prosent fredag la på seg nye 11,9 prosent mandag.

Også de europeiske børsene lå et par timer før stengetid an til en pen oppgang. I London hadde FTSE-indeksen steget med 1,4 prosent mens oppgangen i Paris var på 1,7 prosent og i Frankfurt 2,4 prosent.

I USA var børsene stengt mandag på grunn av Labor Day, men i de tidlige morgentimene mandag sluttet Tokyo-børsens Nikkei-indeks med en oppgang på 3,16 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer