Oslo Børs samarbeider for å overleve

Europa ser konturene av to børsgiganter, mens Oslo Børs satser på det nordiske samarbeidet Norex. Vil det være nok til at Oslo Børs overlever som noe annet enn en filial av en internasjonal superbørs?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Euronext kaller de seg, børsene i Paris, Amsterdam og Brussel. Man kan kanskje kalle det et fornuftsekteskap. Kundene krevde nye tjenester i et Europa med felles valuta og et stort marked.

Stolte børsdirektører kaller fusjonen «et mirakel». Nå kan de spare kostnader ved å opptre sammen. De fleste som bor alene, vet det allerede: Det er billigere å bo i kollektiv.

London Stock Exchange og Frankfurts Deutsche Börse skal også bli slått sammen og vil i så fall stå for 50 prosent av den daglige aksjeomsetningen i Europa. Frankfurt skal ta seg av «nyøkonomi-selskapene», og surfe på internettbølgen, og børsen vil hete iX. Konservative briter skal fremdeles handle aksjer i tradisjonstunge bedrifter. Det forventes at den amerikanske teknologibørsen Nasdaq skal kjøpe seg inn i ekteskapet med en eierandel på minst 10 prosent.

(NTB)