Oslo Børs stuper

Gjør som Onkel Skrue: Beholde pengene i pengebingen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Oslo Børs falt som en stein ved åpning i dag. Optimismen er som blåst vekk som følge av smitte fra Wall Street og Asia.

Klokka ti mandag morgen var hovedindeksen på Oslo Børs sunket med 2,78 prosent, og nede i 397,73 poeng.Mange av ekspertene råder derfor den gjennomsnittlige småsparer til å gjøre som Onkel Skrue: Ha pengene i bingen, eller rettere sagt banken. Retenøkninga har nemlig gjort at renta er skyhøy på mange bankers sparekontoer. De beste har ei sparerente på nærmere seks prosent.

Sammenlign bankenes renter her:

Asiatisk fall

Mot slutten av forrige uke var det en viss optimisme å spore fordi de asiatiske børsene igjen klatret oppover etter ei elendig uke, men i dag falt Shanghai-børsen 7,19 prosent ved stengetid mandag, mens Hongkong-børsens Hang Seng-indeks gikk ned med 4,25 prosent.

Før helga falt de amerikanske markedene som følge av at sentralbanken ikke setter ned renta så mye som forventet, og det asiatiske fallet kommer som en reaksjon; man frykter at amerikanske nedgangtider vil gå ut over kinesisk eksportnæring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer