Oslo Børs tappes

I dag er trolig grunnlaget lagt for to færre selskaper på Oslo Børs. I løpet av mandagen kom det oppkjøpsbud på både Storebrand og Braathens.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

La mandag 21. mai være et skoleeksempel på hvor nådeløst børskapitalismen virker om man ikke klarer å få frem verdier for aksjonærene. Hvis et børsnotert selskap ikke klarer å gå til markedet for å gjøre seg fete, er det andre som gjør seg fet på selskapets bekostning ved rett og slett å spise opp hele selskapet.

Eksempel nummer én: Storebrand

Storebrand har lenge stampet i motvind. Med en viss rett kan man faktisk hevde at Storebrand har vært mer eller mindre seilingsudyktig helt siden Christiania-fusjonen ble torpedert på den dramatiske generalforsamlingen for snart fire år siden. Storebrand har i hvert fall vært mer eller mindre ute av kurs siden den gang.

Om feilnavigasjonen skyldes Jens P. Heyerdahls maktambisjoner (les: Orkla stemte ned en godt fusjonsforslag for fire år siden angivelig fordi Staten ble en for betydelig eier) eller Åge Korsvolds manglende evne til å lede en større organisasjon (les: lederflukt og manglende kontinuitet i Storebrand-organisasjonen), er i denne sammenhengen relativt uinteressant.

Det vesentlige er at kursutviklingen i Storebrand har hengt etter og det har banet vei for glupse oppkjøpere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer