Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslo Børs vil granske Storebrand

Like før varselet om store tap for If skadeforsikring ble offentliggjort fredag ettermiddag, begynte Storebrand-aksjen å falle. Nå vil Oslo Børs undersøke om spillereglene er brutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

If meldte i sitt resultatvarsel at de venter et negativt driftsresultat i fjerde kvartal på hele 950 millioner svenske kroner. Effekten for Storebrand blir minus 262 millioner kroner etter skatt.

Storebrand-aksjen begynte å dale i kurs klokken tre fredag ettermiddag. En halvtime senere kom resultatvarselet fra If. Oslo Børs vil gå gjennom handlene som ble gjort i finansselskapet etter klokken tre.

- Det vil foreløpig være aktuelt å foreta en rutinemessig gjennomgang av handlene som er gått i forkant, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til TDN Finans.

Børsen vil også undersøke om Storebrand har brutt informasjonsplikten.

- Vi har fått noen indikasjoner på at dette var kjent i Sverige mye tidligere enn i det norske markedet. Storebrand vurderer det helt klart som kurssensitivt når de sender en melding på dette, og da skal det selvfølgelig informeres likt i alle markeder, sier Olsen.

(NTB)

Hele Norges coronakart