Oslo Børs vil granske Storebrand

Like før varselet om store tap for If skadeforsikring ble offentliggjort fredag ettermiddag, begynte Storebrand-aksjen å falle. Nå vil Oslo Børs undersøke om spillereglene er brutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

If meldte i sitt resultatvarsel at de venter et negativt driftsresultat i fjerde kvartal på hele 950 millioner svenske kroner. Effekten for Storebrand blir minus 262 millioner kroner etter skatt.

Storebrand-aksjen begynte å dale i kurs klokken tre fredag ettermiddag. En halvtime senere kom resultatvarselet fra If. Oslo Børs vil gå gjennom handlene som ble gjort i finansselskapet etter klokken tre.

- Det vil foreløpig være aktuelt å foreta en rutinemessig gjennomgang av handlene som er gått i forkant, sier pressetalsmann Tor Arne Olsen ved Oslo Børs til TDN Finans.

Børsen vil også undersøke om Storebrand har brutt informasjonsplikten.

- Vi har fått noen indikasjoner på at dette var kjent i Sverige mye tidligere enn i det norske markedet. Storebrand vurderer det helt klart som kurssensitivt når de sender en melding på dette, og da skal det selvfølgelig informeres likt i alle markeder, sier Olsen.

(NTB)