Oslo-brødre (21 og 23) tiltalt for å ha drept kamerat (22) med pizzaskjærer og kniv

Brødrene erkjenner straffskyld.

DREPT I BRØDRENES HJEM: 22-åringen ble angrepet og drept i de tiltalte brødrenes hjem. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
DREPT I BRØDRENES HJEM: 22-åringen ble angrepet og drept i de tiltalte brødrenes hjem. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): To brødre (21 og 23) er tiltalt for å ha drept en 22 år gammel norsksomalisk mann på Holmlia i Oslo i 19. februar i år. Rettssaken mot de to starter 10. november.

22-åringen ble drept hjemme hos de to tiltalte brødrene, før de fraktet ham til et skogholt i nattemørket.

I tiltalen heter det at begge brødrene slo ham flere ganger i ansiktet og på kroppen, før de skar over strupen hans med en pizzaskjærer og/eller en kniv. 22-åringen døde kort tid etter.

De tre mennene var en del av samme omgangskrets, og skal ha kjent hverandre i flere år.

Angrer Bakgrunnen for drapet skal være at avdøde skyldte den eldste av de to brødrene penger, heter det i en fengslingskjennelse fra Oslo tingrett. Dagbladet får opplyst at det er snakk om et mindre pengebeløp. Brødrene erkjenner straffskyld.

- Han angrer voldsomt, og ser fram til å ta sin straff og at saken kommer opp, sier advokat Ole Petter Drevland i advokatfirmaet Drevland & Grape, som forsvarer 23-åringen.

- Han erkjenner straffskyld og angrer på det som skjedde, sier 21-åringens forsvarer, advokat Bendik T. Eckbo i advokatfirmaet Andenæs Aaløkken Veum.

FRAKTET TIL SKOGHOLT: Brødrene fraktet 22-åringen på en gangvei til et skogholt, og la ham i en grøft ved en gangvei. Brødrene fortalte selv politiet hvor drapsofferet lå. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
FRAKTET TIL SKOGHOLT: Brødrene fraktet 22-åringen på en gangvei til et skogholt, og la ham i en grøft ved en gangvei. Brødrene fortalte selv politiet hvor drapsofferet lå. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer

Brødrene, som ikke er tidligere straffedømt, men som har vært i kontakt med politiet tidligere, var ruset da drapet skjedde.

Fortalte selv hvor 22-åringen lå Den drepte 22-åringen ble fraktet til et skogholt og lagt i en grøft langs en gangvei som går fra et boligområde til Rosenholm stasjon. Men brødrene gjorde ikke noe ytterligere forsøk på å skjule ham der, og ringte selv politiet og fortalte hva som hadde skjedd og hvor 22-åringen lå.

Advokat Odd Ivar Grøn i advokatfirmaet Lippestad er bistandsadvokat for 22-åringens etterlatte.

- Det har vært en tung tid for familien, og det har vært vanskelig for både foreldrene og småsøsknene hans, spesielt siden det skjedde og han ble funnet drept i deres eget nærmiljø, sier Grøn til Dagbladet.

Statsadvokat Kristin Røhne har i tiltalen lagt ned påstand om inndragning av pizzaskjæreren og kniven. Røhne ønsker ikke å kommentere tiltalen før saken har vært oppe i retten.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer