Oslo bussterminal evakuert

På grunn av mistenkelig koffert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo bussterminal ble i kveld evakuert på grunn av funn av en mistenkelig koffert. Det varslet politiet på Twitter.

Politiet sperret også av tilstøtende gater, i påvente av at kofferten ble undersøkt.

- Det ble observert en person i tilknytning til den mistenkelige kofferten. Han ble beskrevet som «utlending», i svart «russedress» med skriblerier, opplyste politiet tidligere i kveld.

Drøyt to timer etter at politiet slo alarm, kunne bombebruppa fastslå at det ikke var noen farlige gjenstander i kofferten, og bussterminalen ble åpnet igjen.

Store mannskaper Dagbladet var til stede ved sperringene, og det var åpenbart at politiet tok situasjonen på alvor. Sperringene gikk fra Statoil-stasjonen ved enden av bussterminalbygget og bort til Oslo City.

Folk som kom brått på sperringene, ble bedt om å komme seg unna av politiet - som var på plass med store mannskaper.

Unni Grøndal, informasjonssjef ved Oslo politidistrikt, opplyser at det var en polititjenestemann som først oppdaget kofferten, i 18.30-tida.

SPERRET AV: I tillegg til å evakuere Oslo bussterminal sperret politiet av store områder utenfor. Foto: HARALD KLUNGTVEIT / DAGBLADET
SPERRET AV: I tillegg til å evakuere Oslo bussterminal sperret politiet av store områder utenfor. Foto: HARALD KLUNGTVEIT / DAGBLADET Vis mer

- Han så en forlatt koffert inne på det som trolig er et venterom, og fant dette såpass mistenkelig at han meldte fra, sier Grøndal til Dagbladet.

Åpnet igjen Politiet valgte da å evakuere hele det svære bussterminalkomplekset og tilkalle bombegruppa.

Ved 19.30-tida kunne det se ut som de fleste var evakuert fra bussterminalen. Da Dagbladet kom til stedet, gikk brannalarmen, noe som kan tyde på at politiet har tatt i bruk denne for å få folk ut.

Drøyt to timer etter evakueringen hadde bombegruppa undersøkt kofferten, og de fant ikke noe mistenkelig i den. Bussterminalen ble dermed åpnet igjen.

BOMBEGRUPPA PÅ PLASS: Politiets bombegruppe undersøkte  kofferten. Foto: FREDRIK VARFJELL / SCANPIX
BOMBEGRUPPA PÅ PLASS: Politiets bombegruppe undersøkte kofferten. Foto: FREDRIK VARFJELL / SCANPIX Vis mer