=Oslo diskriminerer ingen

- Etter siste ukers løgnaktige påstander fra likestillingsombudet ser vi oss nødt til å svare på tiltale, skriver =Oslo i en pressemelding.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ansatte i magasinet =Oslo reagerer med vantro på likestillingsombudets påstander om rasisme. - Det er nesten for utrolig til å være sant, sier daglig leder Stian Olderkjær.

Likestillingsombudet har tatt ut sak mot =Oslo, etter påstander om diskriminering av rumenske sigøynertiggere.

- =Oslo har aldrinektet noen å selge på grunn av etnisitet. Det er rent oppspinn. Ingen romanitiggere har bedt om å få selge magasinet. Dessuten har vi mange utenlandske selgere allerede. De behersker norsk, som er et absolutt krav for å få jobbe her. Vi tilbyr en salgs- og kommunikasjonsjobb, derfor er norskkunnskaper en selvfølge, akkurat som i

mange andre serviceyrker, sier Olderkjær.

Mediekjøret har vært stort de siste dagene. Alle store aviser har kjørt den samme saken, uten å sjekke fakta. Ansvarlig redaktør Anlov P. Mathiesen er overrasket.

- At likestillingsombud Ingeborg Grimsmo får komme med løgner i pressen er ille nok. Men at avisene ikke sjekker om vi faktisk har avvist romanitiggere, er rimelig oppsiktsvekkende. Man får tro at det beror på agurktider og mange urutinerte vikarer. Vi antar at både Grimsmo og Dagsavisen snarest kommer med en offentlig beklagelse til =Oslo og våre selgere, for slik oppførsel kan vi ikke ha i det offentlige rom, sier

Mathiesen.

Stian Olderkjær forteller at kommunikasjonen mellom selger og kjøper er en viktig del av magasinets konsept. =Oslo vil skape positiv kontakt mellom de vanskeligstilte og resten av byens befolkning.

- Grimsmo gjør det motsatte. Hun setter to svake grupper opp mot hverandre, norske og utenlandske tiggere. Så går hun aggressivt ut mot =Oslo, utenå snakke med oss som jobber her, uten å ringe, uten å komme på besøk. Jeg ba om å få møte ombudet for å forklare saken fra vår side, men vi kunne ikke møtes så lenge de hadde en sak i gang mot oss, sier Olderkjær.

Mathiesen hevder at Grimsmo bommer fullstendig på målet, og at hun ikke vet hva hun driver med.

- Konsekvensen av Grimsmos påstander er at arbeidsgivere ikke lenger skal få stille krav til ansatte. Å kalle dette en debatt om diskriminering blir bare flaut. Jeg har selv bodd sammen med hjelpearbeidere i Romania, og sigøynernes problemer er for alvorlige og omfattende til at Grimsrud skal få banalisere det slik. Jeg regner med at ombudet vil innse at dette er tull når hun får tenkt seg om, avslutter Mathiesen.