– Oslo-drosjer frakter våpen og narkotika

40 sjåfører og eiere mistenkes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Oslo-politiet mener å ha avdekket at en rekke drosjesjåfører og -eiere samarbeider med A- og B-gjengen i hovedstaden. Samarbeidet skal omfatte frakting av både våpen og narkotika, skriver Aftenposten i dag.

Kurervirksomheten er kommet fram etter den omfattende overvåkingen politiet har gjennomført etter Aker Brygge-skytingen i fjor, og hele 40 sjåfører og eiere i det norsk-pakistanske miljøet er mistenkt.

Slokte lys

– Gjennom flere år har vi observert påfallende mange drosjer med slokte lys ved åstedene for konfrontasjoner mellom gjengene og ved andre kriminelle handlinger, sier Tom Østreng, assisterende sjef for politiets gjengprosjekt.

Under konfrontasjoner mellom gjengene, som kan mobilisere flere hundre personer på begge sider, antas det at drosjene spiller en rolle når det gjelder å frakte gjengmedlemmer til og fra åstedet.

Det vises også til en episode der en drosje ble stoppet med amfetamin hentet fra et narkotikadepot i Oslo-området.

Ansatte ved alle Oslos drosjesentraler skal være representert blant de mistenkte.

Oslo-politiet har fortsatt sjåførene og eierne under oppsikt og ønsker å kartlegge nøyaktig hvor mange som er involvert i virksomheten. De ser dessuten gjengtjenestene som del av en omfattende ukultur som også omfatter blant annet kjøring uten tillatelse og ulike former for svindel.

Foto: KNUT FALCH/SCANPIX
Foto: KNUT FALCH/SCANPIX Vis mer

Gjengprosjektet samarbeider nå nært med trafikkpolitiet for å kunne kontrollere så vel sjåfør og bil som dokumenter i samordnede operasjoner.

Overrasket

Wiggo Korsnes, adm.dir. i Norges Taxiforbund, bekrefter at han har hørt rykter om kobling mellom drosje- og gjengmiljøet, men er overrasket over omfanget.

– Vi får ikke vite hvem disse personene er, derfor regner vi med at politiet gjør noe med dette og fratar dem muligheten til å kjøre drosje, sier han.

Sjåfør Andivad M. Amin fortviler over avsløringene og frykter for drosjebransjens rykte.

– Det er mange sjåfører som følger reglene og ikke gjør noe galt. Det skader alle når noen driver på som dette, sier han.