Oslo endrer vaksinestrategi

Nyvaksineringer i Oslo vil fra neste uke vente i tre måneder på neste dose. Dermed vil hovedstaden raskere nå immunitet i befolkningen.

ØKER INTERVALLET: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og helsebyråd Robert Steen (Ap) endrer nå vaksienestrategien for Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
ØKER INTERVALLET: Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og helsebyråd Robert Steen (Ap) endrer nå vaksienestrategien for Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det skriver helsebyråd Robert Steen (Ap) i en e-post til Dagbladet.

- Fra og med neste uke vil vi stort sett være ferdig med å vaksinere personer med underliggende sykdom, og justerer doseintervallet for Pfizer og Moderna fra 6 til 12 uker for dem som får første dose. Dette er i tråd med FHIs retningslinjer, og vil ikke gis tilbakevirkende kraft for de som allerede har fått første dose, skriver Steen.

Ombooker ikke avtaler

Dagbladet meldte for to uker siden at Steen ønsket å utsette allerede inngåtte avtaler om «andredoser» etter at FHI endret anbefalingene.

Han forteller nå at han har undersøkt muligheten med FHI, men at effekten ville bli liten.

- Vi må snu alle steiner for å sikre på at vi får mest mulig ut av de vaksinene vi får. Oslo trenger flere vaksinedoser. Derfor ba jeg forrige uke Helseetaten og administrasjonen om å se på hvilken effekt det ville hatt på smitten i byen om vi utsatte dose to for alle eller noen av de 50 000 friske folkene under 65 år som har fått første dose.

- 50 000 doser tilsvarer omtrent det vi forventer av ukentlige leveranser til Oslo i slutten av mai. Fagfolkene vurderer at effekten er en liten reduksjon i smittetall og en minimal effekt på alvorlig sykdomsforløp i form av innleggelser, skriver Steen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer