«USKYLDSREN»: - Oslo blir sett på som en «jomfruelig» by, og at dette er årsaken til at nettopp Norges hovedstad er av interesse for narkotikakartellene.

Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
«USKYLDSREN»: - Oslo blir sett på som en «jomfruelig» by, og at dette er årsaken til at nettopp Norges hovedstad er av interesse for narkotikakartellene. Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

Oslo er utpekt som narkosenter i Europa

Av FN.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs kontor for narkotika og kriminalitet mener at Oslo er blitt utpekt som narkosenter for mexicanske bander i Europa.

Koordinator Amado Philipe de Andrés ved FNs kontor for narkotika og kriminalitet (UNODC) i Mellom-Amerika og Karibia viser til etterretningskilder i Latin-Amerika og Europa.

- De forteller oss alle det samme: De mexicanske kartellene vil erobre det europeiske kokainmarkedet, og Oslo blir nevnt som et bruhode, sier han til Aftenposten.no.

Han viser til at Oslo blir sett på som en «jomfruelig» by, og at dette er årsaken til at nettopp Norges hovedstad er av interesse for narkotikakartellene.

- Dette overrasker oss analytikere. Grunnen til at en by som Oslo blir brukt, er nok at ingen forventer at narkotikakarteller skal etablere seg i slike «jomfrubyer», sier han.

Oslo-politiet er overrasket.

- Dette har vi veldig lite opplysninger om, for å si det rett ut. Jeg utelukker ikke noe som helst, men jeg har ingen konkrete opplysninger, sier Øyvind Nordgarden, leder i Oslo-politiets seksjon for organisert kriminalitet.

Heller ikke Kripos leder for etterretning og analyse, Anne Siri Svensson, har informasjon om at disse narkomiljøene er på plass i Oslo.

- I dag ser ikke vi dette som noen trussel, men vi avviser ikke at latinamerikanske karteller kan komme, sier hun.


NTB