Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslo er verdens dyreste by

Men kan ikke skryte av å ha de feiteste lønningene.

DYR, DYRERE, DYREST:Oslo har de dyreste varene og tjenestene i verden, fastslår den sveitsiske storbanken USB. Foto Scanpix
DYR, DYRERE, DYREST:Oslo har de dyreste varene og tjenestene i verden, fastslår den sveitsiske storbanken USB. Foto Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo vinner konkurransen om å være verdens dyreste by, men kan ikke skryte av å ha de feiteste lønningene.

Det er den sveitsiske storbanken UBS som har sammenlignet kjøpekraften i 73 storbyer verden over. Oslo har de dyreste varene og tjenestene, viser undersøkelsen.

Bak Oslo kommer Zürich, København, Genève, Tokyo og New York. Men New York er dyrere enn Oslo hvis man tar med boutgifter.

Oversikten er basert på hva det koster å kjøpe 122 standardiserte varer og tjenester.

Oslo kan derimot ikke skryte av å ha de feiteste lønningene i verden. For tre år siden var det kun beboerne i København som hadde høyere bruttolønn enn folk i Oslo. Men nå har også Zürich, Genève og New York gått forbi Oslo på listen.

Hvis vi ser på nettolønn, ligger Oslo enda lenger ned på listen. Når det gjelder kjøpekraft, havner Oslo på 28. plass, sammenlignet med 2006 da byen lå på 15. plass.

Størst kjøpekraft har beboerne i Zürich, takket være lave skatter og høye lønninger. (©NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling