Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Oslo får dyrepoliti

Nattåpne barnehager og dyrepoliti er blant sakene som Ap, SV og Miljøpartiet De Grønne ventes å legge fram mandag.

I FOSTERHJEM. Katten Lucas fra Trondheim har fått nytt fosterhjem gjennom organisasjonen bakgårdskatt. Trøndelag politidistrikt har fått ansvaret for det nasjonale prøveprosjektet med dyrepoliti. Nå skal det bli en dyrepolitiordning i regi av Oslo kommune også.  Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet
I FOSTERHJEM. Katten Lucas fra Trondheim har fått nytt fosterhjem gjennom organisasjonen bakgårdskatt. Trøndelag politidistrikt har fått ansvaret for det nasjonale prøveprosjektet med dyrepoliti. Nå skal det bli en dyrepolitiordning i regi av Oslo kommune også. Foto: Sveinung U. Ystad, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært flere lekkasjer fra det politiske manifestet som hovedstadens nye rødgrønne byråd presenterer på Østmarksetra mandag klokken 11.

Ifølge Klassekampen er de tre partiene enige om å gi Oslo et barnehageløft som innebærer at det opprettes 3.000 nye barnehageplasser i kommunen.

En kilde som kjenner til innholdet i byrådsavtalen, bekrefter overfor avisen at partiene innfører to barnehageopptak i året og starter forsøk med kvelds-, helge- og nattåpne barnehager. Utvidede åpningstider skal dekke behovene til foreldre som jobber utenom normalarbeidsdagen.

Gratis kollektivreiser De rødgrønne er også enige om å la barnehage- og skolebarn slippe å betale når de reiser kollektivt på dagtid utenom rushtiden, skriver Dagsavisen. Samtidig skal barnehager og skoler også få begynne å besøke museer uten å betale billett.

Ifølge Aftenposten legger byrådet også opp til en kraftig utvidelse av tilbudet om gratis kjernetid i aktivitetsskolen - først og fremst øst i byen, der oppslutningen om den er lavest.

Byrådspartnerne er også enige om å jobbe for en egen dyrekrimgruppe i hovedstaden, skriver VG.

Klimatiltak Tidligere har det kommet lekkasjer om at Oslo sentrum skal bli bilfritt innen 2019.

De rødgrønne skal også være enige om at en utbygging av E18 ved byen ikke skal øke biltrafikken. Dette har fått flere til å reagere.

- Det nye byrådet bærer et stort ansvar. Tukles det med ny E18, vil Oslopakke 3 gå opp i liminga, og kollektiv- og veiutbyggingen i hovedstadsområdet settes i spill. Det må for all del unngås, sier stortingsrepresentant Hårek Elvenes, som også er leder for Akershus Høyre, til NTB.

SV får ordføreren Fredag ble det kjent at Marianne Borgen blir SVs aller første ordfører i hovedstaden.

FORKJEMPER: Komiker Shabana Rehman har vært en forkjemper for dyrepoliti. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FORKJEMPER: Komiker Shabana Rehman har vært en forkjemper for dyrepoliti. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Det er stort og spennende for oss, fastslo Borgen overfor NTB, men hun understreket samtidig at det offisielle ordførervalget først skjer onsdag.

SV, Ap og MDG har ikke flertall alene og trenger støtte for å få gjennom sin politikk.

Rødt er villig til å garantere støtte til budsjettene de neste fire årene, men krever samtidig full stans i kommersialiseringen av velferdstjenester. Det betyr at alle nye barnehager, sykehjem og andre kommunalt finansierte velferdstjenester skal drives av kommunen eller ideelle aktører.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!