Oslo-firma anmelder daglig leder for å ha underslått over 20 millioner

Skal ha brukt fiktive fakturaer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et Oslo-selskap som forvalter eiendom i det sentrale Oslo, leverte i går en varslet politianmeldelse av daglig leder i selskapet.

Styret i selskapet mener den daglige lederen har gjort underslag og grov økonomisk utroskap.

Ifølge anmeldelsen er hoveddelen av utroskapsstilfellene gjort i 2014. Ifølge anmeldelsen skal omtrent 16 millioner kroner være tatt i 2014, og ifølge styret beløpet mislighetene seg til omkring 23 millioner kroner.

Suspendert - Det er helt korrekt at det ble levert en anmeldelse i går. Vi går foreløpig ikke ut med noe mer enn det som står i pressemeldinga, sier advokat Stein Kimsås-Otterbech i advokatfirmaet Thommessen til Dagbladet.

Selskapets daglige leder er suspendert, og politiet har åpnet etterforskning. Det var etter at det ble påvist at rundt én million kroner var misligholdt, styret engasjerte revisor, som beregnet underslagene og det økonomiske utroskapet til beløp over 20 millioner kroner.

Fiktive fakturaer De foreløpige undersøkelsene viser at beløpet utover de 16 millionene skal være misligholdt gjennom en periode på ti år. Mislighetene skal ifølge pressemeldinga være utført ved bruk av blant annet konstruert dokumentasjon i form av fiktive fakturaer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer