Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oslo-firma anmelder daglig leder for å ha underslått over 20 millioner

Skal ha brukt fiktive fakturaer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et Oslo-selskap som forvalter eiendom i det sentrale Oslo, leverte i går en varslet politianmeldelse av daglig leder i selskapet.

Styret i selskapet mener den daglige lederen har gjort underslag og grov økonomisk utroskap.

Ifølge anmeldelsen er hoveddelen av utroskapsstilfellene gjort i 2014. Ifølge anmeldelsen skal omtrent 16 millioner kroner være tatt i 2014, og ifølge styret beløpet mislighetene seg til omkring 23 millioner kroner.

Suspendert - Det er helt korrekt at det ble levert en anmeldelse i går. Vi går foreløpig ikke ut med noe mer enn det som står i pressemeldinga, sier advokat Stein Kimsås-Otterbech i advokatfirmaet Thommessen til Dagbladet.

Selskapets daglige leder er suspendert, og politiet har åpnet etterforskning. Det var etter at det ble påvist at rundt én million kroner var misligholdt, styret engasjerte revisor, som beregnet underslagene og det økonomiske utroskapet til beløp over 20 millioner kroner.

Fiktive fakturaer De foreløpige undersøkelsene viser at beløpet utover de 16 millionene skal være misligholdt gjennom en periode på ti år. Mislighetene skal ifølge pressemeldinga være utført ved bruk av blant annet konstruert dokumentasjon i form av fiktive fakturaer.

Dagbladet har vært i kontakt med den daglige lederens forsvarer, Harald Hjort i advokatfirmaet Hjort, som ikke ønsker å kommentere saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling