Oslo fjerner eiendomsskatten

Fjerning av eiendomsskatten og mer bruk av konkurranse, er to av forslagene i Høyre-byrådets forslag til budsjett for Oslo neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I budsjettforslaget som ble presentert onsdag, kommer det frem at byrådet vil fortsette styrkingen av eldretilbudet, forbedringen av helsetjenestene og kvalitetsutviklingen i skolene.

Sykehus blir aksjeselskap

Sykehusene skal få penger til å behandle flere pasienter slik at ventetiden forkortes.

De to store sykehusene i hovedstaden, Ullevål og Aker, skal få bedre betalt for hver behandlet pasient enn sykehus andre steder i landet. De to sykehusene fristilles ved at de omdannes til aksjeselskaper.

På skolesektoren skal grunnskolen fortsatt få tre flere skoletimer i uken enn loven tilsier. Det skal også forberedes forsøk med å la pengene følge den enkelte elev.

Flere på banen

Når det gjelder kollektivtrafikken, blir det innført en ordning der Oslo Sporveier får økte inntekter fra kommunen dersom de klarer å få flere til å reise kollektivt.

Av budsjettforslaget går det fram at byrådet vil øke avgiftene på vann og kloakk med 10 prosent, men redusere renovasjonsavgiften med 5 prosent.

Det legges opp til en vekst i budsjettet med 7 prosent, eller 1,5 milliarder kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer